Съединените щати нямат план за Сирия след като бъде изпълнена

...
Съединените щати нямат план за Сирия след като бъде изпълнена
Коментари Харесай

САЩ нямат план за Сирия за периода след изтегляне на американските войски

Съединените щати нямат проект за Сирия откакто бъде изпълнена заповедта на президента Доналд Тръмп за евакуиране на американските войски, съобщи някогашният специфичен делегат на Съединени американски щати в интернационалната антиджихадистка коалиция Брет Макгърк, представен от Агенция Франс Прес.

"Няма проект какво ще последва " и това ускорява заплахите за американските войски в Сирия, сподели Макгърк. Той подаде оставка през декември, откакто Тръмп разгласи изтеглянето от Сирия. В изявление за телевизия Си Би Ес Макгърк съобщи: "Президентът беше явен - тръгваме си. И това значи, че нашите войски би трябвало да имат ясна задача: евакуиране, и то безвредно евакуиране ". Но до този миг ние нямаме проект, продължи той. "Това ускорява уязвимостта на нашите войски. Това ускорява заплахите за нашите хора на място в Сирия и това ще отвори пространство за Ислямска страна ".

Бившият специфичен делегат на Съединени американски щати е на мнение, че сътрудник като Турция, която е съдружник на Съединени американски щати в НАТО, не е в положение да замести Вашингтон, както твърди Анкара. "Това не е реалистично ", сподели Макгърк, съгласно който ще е мъчно да се изтеглят войските и наред с това да се търси формула те да бъдат заместени от сътрудник, друг от антиджихадистката коалиция. По-рано Макгърк бе предизвестил, че американско евакуиране ще укрепи позициите на сирийския президент Башар ал Асад и ще отслаби въздействието на Съединени американски щати, а въздействието на Русия и Иран ще се ускори, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР