Съединените щати няма да намалят натиска си върху Израел и

...
Съединените щати няма да намалят натиска си върху Израел и
Коментари Харесай

Харис: САЩ няма да спрат натиска върху Израел за прекратяване на огъня в Газа

Съединените щати няма да понижат „ натиска " си върху Израел и арабските водачи за реализиране на съглашение за заложниците и преустановяване на огъня в Газа. Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати и претендент за президент Камала Харис в изявление за CBS.

Вашингтон работи с Израел по въпроса за филантропичната помощ и „ нуждата от подписване на договорка, която да освободи заложниците и да донесе помирение. Ние няма да спрем във връзка с оказването на този напън върху Израел и в района, в това число върху арабските водачи ", означи Харис.

Позовавайки се на иранския ракетен удар по Израел, тя настоя, че е „ наше обвързване да създадем каквото можем, с цел да позволим на Израел да се отбрани от подобен тип офанзиви ".

Израел е в нараснала подготвеност преди годишнината от невижданата офанзива на " Хамас " на 7 октомври, която провокира войната в Газа.

Сега Израел е насочил вниманието си на север към " Хизбула ", подкрепяния от Иран съдружник на Хамас в Ливан, и се зарече да отмъсти за иранската ракетна офанзива, написа NOVA.

Миналогодишното нахлуване на палестинските бойци против Израел на 7 октомври докара до гибелта на 1205 души, най-вече цивилни.

При ответната военна атака на Израел в Газа са починали минимум 41 870 души, множеството от които цивилни, съгласно данни, предоставени от здравното министерство на ръководената от " Хамас " територия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР