Съединените щати не се стремят към конфликт с Иран, въпреки

...
Съединените щати не се стремят към конфликт с Иран, въпреки
Коментари Харесай

САЩ „не търсят конфликт“ с Иран: Белият дом

Съединените щати не се стремят към спор с Иран, макар че нанасят удари против подкрепяните от Техеран милиции Хути в Йемен, с цел да спрат офанзивите им против корабите в Червено море, съобщи Белият дом в петък.
„ Ние не търсим спор с Иран. Не се стремим към ескалация и няма причина да ескалира оттатък случилото се през последните няколко дни “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред MSNBC.
„ Въпреки това... знаем, че Иран поддържа хусите. Знаем, че им доставят ракети и дронове, същите неща, които са употребявали, с цел да нападат корабоплаването.
„ И ние доста ясно дадохме да се разбере, че Иран би трябвало да спре тази поддръжка. “
Хусите обявиха в петък, че ползите на Съединени американски щати и Англия към този момент са „ законни цели “ след ударите, които президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че са предопределени да прекратят способността им да нападат кораби.
Но представителят на Белия дом предизвести хусите да не дават отговор.
„ Бих ги насочил към последното изречение в изказването на президента нощес, което е, че той си резервира правото и няма да се поколебае да предприеме спомагателни дейности “, сподели Кърби.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР