Съединените щати не са заинтересовани да сложат край на войната

...
Съединените щати не са заинтересовани да сложат край на войната
Коментари Харесай

Хаменей: САЩ не искат войната в Украйна да приключи

Съединените щати не са заинтригувани да сложат завършек на войната в Украйна. Това съобщи във вторник висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей, представен от " Ал Джазира ". 

Според него, войната е стартирана от НАТО.

" Съединени американски щати в действителност започнаха войната в Украйна ", сподели той по време на тирада във вторник в Машхад. Съединени американски щати сътвориха основата за тази война, с цел да разширят НАТО на изток. "

По думите му, Съединени американски щати печелят най-вече от войната в Украйна.

" Бедните хора в Украйна са изправени пред проблеми, а фирмите за произвеждане на оръжия в Съединени американски щати се възползват, тъй че няма да се съгласят с прекратяването на войната. "
 Морски учения на Русия, Китай и Иран
Морски учения на Русия, Китай и Иран

Военни маневри в Арабско море

Той акцентира позицията на Техеран, че не е взел участие във войната, отричайки изказванията на Запада, че Иран е доставил

През последните месеци западните държавни управления постановиха голям брой наказания на ирански организации и чиновници въз основа на обвинявания за въоръжаване на Русия. Хаменей е споделил на Владимир Путин по време на посещаване в Техеран през юли, че НАТО щеше да стартира войната, в случай че съветският президент " не е поел самодейността ".
 Съединени американски щати с нови наказания против китайски компании, работещи с Иран
Съединени американски щати с нови наказания против китайски компании, работещи с Иран

Зради подкреба с съставни елементи за дронове, които стигат и до Русия

По време на речта си във вторник Хаменей призна, че връзките със Запада от ден на ден се разклащат, само че сподели, че Техеран намира съдружници другаде.

" Да, връзките ни със западняците бяха отслабени. Нямахме връзки с американците, а връзките ни с Европа бяха отслабени. Но ние укрепихме връзките си с Азия на 100 % и ще продължим по този начин ", сподели той.

Припомняме, че по-рано този месец Иран, Русия и Китай започнаха и взаимни морски военни учения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР