Съединените щати не са видели пряка заповед от върховния лидер

...
Съединените щати не са видели пряка заповед от върховния лидер
Коментари Харесай

САЩ: Иран все още не е давал заповед за атака срещу американски войски в региона

Съединените щати не са видели директна заповед от висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей да се нападат американските войски в района. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Пентагона от понеделник. То бе направено след нарастване на офанзивите в Ирак и Сирия от обвинени групировки, подкрепяни от Иран.

Силите на Съединени американски щати неведнъж са били обект на ракети и безпилотни самолети, откогато спорът Израел-Газа стартира на 7 октомври от палестински бойци на " Хамас ", атакували Южен Израел.

" Не виждаме доказателства безусловно Иран категорично да им е наредил да подхващат сходни офанзиви, сподели представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър пред кореспонденти. Не сме виждали директна заповед, да вземем за пример, от Върховния водач, която да споделя: " Излезте и направете това. "

Райдър обаче акцентира, че Съединените щати държат Техеран виновен за сходни офанзиви от въоръжени групировки " по силата на обстоятелството, че са подкрепяни от Иран ".

Ирански чиновници по сигурността обявиха пред " Ройтерс ", че стратегията на Иран е била пълномощници от Близкия изток като " Хизбула " да нанасят ограничени удари по израелски и американски цели, само че да заобикалят сериозна ескалация, която да притегли Техеран, нечовечен акт за Ислямската република.

В неделя висши чиновници на администрацията на Байдън, в това число министърът на защитата Лойд Остин, предизвестиха за риска от забележителна ескалация на офанзивите против американски войски в Близкия изток и от Иран, който се стреми да разшири войната Израел-Хамас.

През уикенда Остин подреди нова противовъздушна защита в Близкия изток, с цел да отбрани войските. Той сподели, че Пентагонът ще изпрати в района терминална система за защита на огромна височина (THAAD) и спомагателни батальони за противовъздушна отбранителна система Patriot.

Съединените щати също изпратиха военни кораби и изтребители в района, с цел да се опитат да възпрат Иран и подкрепяните от Иран групировки от разширение на спора. Това включва разполагането на два самолетоносача и към 2000 морски пехотинци.

" Никой не желае да види по-широк районен спор, само че ние няма да се поколебаем да защитим нашите сили ", сподели Райдър.

При последния случай американските войски бяха атакувани от два атакуващи дрона в Сирия в понеделник, само че те бяха прихванати от отбраната въз основата и не предизвикаха пострадвания.

Миналата седмица силите на Съединени американски щати се сблъскаха с голям брой дронове, ориентирани против войски в Ирак, като някои предизвикаха леки пострадвания, а американски боен транспортен съд смъкна повече от дузина дронове и четири крилати ракети, изстреляни от подкрепяните от Иран хуси край крайбрежията на Йемен.

Повишеното напрежение сложи личния състав на Съединени американски щати в непрекъсната подготвеност. По време на подправена паника във въздушната база Ал-Асад в Ирак в четвъртък граждански реализатор умря от сърдечен арест.

Припомняме, че по-рано в понеделник държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън сподели, че е угрижен за това, че иранските проксита потенциално се насочват към американски личен състав. Съединени американски щати ще бъдат подготвени да " отговорят уверено " на всевъзможни офанзиви, в случай че е належащо.

" Загрижени сме за опцията ирански подставени лица да ескалират офанзивите си против личния ни личен състав, личния ни народ ", сподели Блинкън по време на присъединяване във Face the Nation. " Предприемаме всички ограничения, с цел да сме сигурни, че можем да ги защитим и в случай че е належащо, да отговорим уверено. "

спорът с Иран " въобще не е това, което търсим, въобще не е това, което желаеме, само че ще бъдем готови, в случай че това е, което те решат да създадат ".

Федералните чиновници са внимателни, откакто офанзивата на палестинската въоръжена формация Хамас против Израел на 7 октомври сложи началото на опустошителна и смъртоносна нова глава от войната сред екстремистите и еврейската страна, с хиляди убити и ранени от двете страни, основно цивилни и други към момента са заложници от Хамас.

Двама заложници от Съединени американски щати и Израел, майка и щерка Джудит и Натали Раанан, бяха освободени от Хамас в петък. Блинкън сподели, че " не може да приказва " с детайлности за хората, които са държани за заложници от Хамас.

Президентът Байдън повтори в четвъртък вечерта предишните си забележки по отношение на евентуалното присъединяване на Иран във войната в послание в Овалния кабинет, където сподели на американския народ, че засилването на поддръжката на Съединени американски щати за Израел, както и за Украйна на фона на продължаващата война на страната с Русия, е от решаващо значение за отбрана на ползите на националната сигурност на Съединени американски щати. Тъй като Иран поддържа нахлуването на Русия в Украйна, както и крепостта на Хамас в Газа, Байдън предизвести иранските водачи в обръщението си, че Съединени американски щати " ще продължат да ги държат виновни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР