Съединените щати наложиха вето на друга проекторезолюция на Съвета за

...
Съединените щати наложиха вето на друга проекторезолюция на Съвета за
Коментари Харесай

САЩ наложиха вето на друга резолюция на Съвета за сигурност на ООН, настояваща за прекратяване на огъня във войната в Газа

Съединените щати постановиха несъгласие на друга проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на войната на Израел против Газа, блокирайки настояването за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и Хамас.

Арабските народи, водени от Алжир, подложиха проекторезолюцията на гласоподаване във вторник с упованието, че тя няма да бъде призната, откакто Съединени американски щати – основният съдружник на Израел – предизвестиха, че няма да поддържат текста и предложиха вместо това конкурентна чернова.

Съединени американски щати бяха единствената страна, която гласоподава срещу проектотекста, до момента в който Обединеното кралство се въздържа. Други 13 страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации гласоподаваха в поддръжка на текста, изискващ прекъсване на войната, която умъртви повече от 29 000 души в Газа, съгласно палестинските управляващи, и разсели повече от 80 % от популацията.

За да бъде призната резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, са нужни най-малко девет гласа „ за “ и липса на несъгласие от нито един от петте непрекъснати членки:...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР