Съединените щати наложиха в сряда санкции на най-малко четири базирани

...
Съединените щати наложиха в сряда санкции на най-малко четири базирани
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на турски фирми, помагащи на Русия

Съединените щати постановиха в сряда наказания на минимум четири основани в Турция юридически лица, които съгласно тях са нарушили американския надзор върху износа и са подкрепили военните старания на Русия. Това е най-голямото сходно деяние на Съединени американски щати против компании в Турция след нахлуването в Украйна предходната година.

Обявяването на листата, включващ компания за електроника и търговец на технологии, за които се твърди, че са помогнали за прехвърлянето на артикули с " двойна приложимост ", е част от против повече от 120 субекта, от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Вашингтон и неговите съдружници постановиха необятни наказания на Русия след нейното навлизане, само че каналите за доставка от черноморската съседка Турция и други търговски центрове, в това число Хонконг и Обединените арабски емирства, останаха отворени, разяснява " Ройтерс ".

 Съединени американски щати: Намерихме по какъв начин да убеждаваме Китай и Турция за глобите против Русия Съединени американски щати: Намерихме по какъв начин да убеждаваме Китай и Турция за глобите против Русия

Представител на администрацията на Съединени американски щати сподели пред организацията, че глобите са ориентирани към организации и хора в морския и комерсиалния бранш на Турция, които са " главно " благосъстоятелност на жители на Русия или свързани с Русия.

" Това е сигнален изстрел в разрастваща се фаза на налагане на надзор върху износа ", сподели служителят, поискал анонимност.

Членката на НАТО Турция се стреми да поддържа положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев по време на войната в Украйна.

Тя се опълчва на западните наказания по принцип, само че сподели, че те няма да бъдат заобикаляни в Турция и че никакви изпратени артикули не могат да бъдат употребявани от съветската войска. Миналия месец Турция предприе дейности, с цел да спре преноса на глобени от Запада артикули към Русия.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е показало компанията за електроника Azu International, която съгласно него доставя компютърни чипове с задграничен генезис в Русия.

През декември на стойност минимум 20 милиона $ в Русия, в това число чипове, създадени от американски производители, съгласно съветските митнически документи.

Министерството на финансите също по този начин уточни Dexias, компания за промишлени артикули и търговия, която съгласно него е работила като медиатор за глобен съветски индивид. Допълнително са глобени звено на Dexias и общоприет шеф.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР