Съединените щати наложиха санкции срещу венецуелската държавна минна компания Минервен

...
Съединените щати наложиха санкции срещу венецуелската държавна минна компания Минервен
Коментари Харесай

САЩ удариха Венецуела със санкции срещу добив на злато

Съединените щати постановиха наказания против венецуелската държавна минна компания " Минервен " и нейния президент Ейдриън Пердомо в опит да понижат в допълнение финансирането за държавното управление на венецуелския президент Никола Мадуро, оповестява " Ройтерс ".

Съобщението е дни откакто Уганда съобщи, че проверява най-голямата златна рафинерия за импорт на венецуелско злато.

Вашингтон предизвести търговците на злато да не търгуват с венецуелско злато или нефт.

" Незаконният режим на Мадуро ограбва благосъстоянието на Венецуела, като в същото време заплашва локалното население, като се намесва в предпазени територии и предизвиква обезлесяване и загуба на местообитания ", съобщи в изказване американският министър на финансите Стивън Мнучин.

Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, който се базира на конституцията и се самоообяви за президент през януари, изясни че преизбирането на Мадуро е нелегално и се пробва да предотврати продажбите на злато, като твърди, че Мадуро употребява приходите, с цел да се опита да остане на власт.

Мадуро е под мощен напън да се отдръпна, а Венецуела е в дълбока икономическа рецесия като държавното управление е изправено пред необятно интернационално наказание на изборите предходната година, които се считат за фалшифицирани.

Повечето западни страни поддържаха Гуайдо като държавен глава на Венецуела.

В края на януари, Съединени американски щати постановиха наказания против PDVSA.- държавната петролна компания на Венецуела. Нейните активи и ползи на стойност 7 милиарда $ в Съединени американски щати бяха блокирани.

Руската банка " Еврофинанс Моснарбанк " също бе ударена поради връзки с PDVSA. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР