Съединените щати наложиха санкции на четирима видни представители на руския

...
Съединените щати наложиха санкции на четирима видни представители на руския
Коментари Харесай

Още санкции за руски олигарски от САЩ. Начело е Михаил Фридман - собственикът на Алфа Банк

Съединените щати постановиха наказания на четирима " видни представители на съветския финансов хайлайф ". Всеки от тях е обвързван с консорциума " Алфа груп " - един от най-големите финансови и капиталови конгломерати в Русия.

За новия пакет ограничавания за руснаци, близки до режима на президента Владимир Путин, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати. И четиримата към този момент са от Европейския съюз и Англия олигарси от най-вътрешния кръг в Кремъл от 2022 година Това са:
Михаил Фридман
Един от създателите на " Алфа груп ", акционер в капиталовата компания LetterOne, считан е за един от най-близките до Путин олигарси. Най-голямата щерка на президента -Мария - управлява благотворителен план Alfa-Endo, финансиран от " Алфа Банк ". Състоянието му се пресмята на към 10 милиарда $. Свързван е с авторитетните кръгове на Кремъл още от времето на президента Борис Елцин - предшественикът на Путин на власт. Базиран е в Лондон.

Фридман беше измежду съветските предприемачи, които се - само че без да засягат ролята на самия Путин като провинен за експанзията. Той правеше опити да убеди западните страни да махнат името му от санкционния лист на Европейски Съюз и се оплака в изявление предходната година, че даже не може да заплати на чистачката в лондонското си имение, тъй като сметките му са запорирани.

Вместо това към този момент е и в листата на Съединени американски щати.
Пьотър Авен
Също съосновател и акционер в фирмите от финансовия конгломерат. Той е един от 50-имата авторитетни съветски предприемачи, които Путин постоянно приема в Кремъл. Такава намира се организира на 24 февруари 2022 година - в деня, в който Русия нахлу в Украйна за пълномащабна война, която към момента назовава " специфична военна интервенция ". Присъстват още 36 предприемачи, а след тематиките са наложените от Запада стопански наказания против Русия.
Герман Хан
Герман Хан е сътрудник на Фридман и Авен до 2022 година Заради европейските наказания той трансферира собствеността си върху дяловете от " Алфа груп " на Андрей Косогов. Последният не е в санкционния лист на Европейски Съюз.
Алексей Кузмичев
Той попада в листата на глобените поради близостта си с първите трима близки до Путин олигарси. Смятан е за един от най-влиятелните хора в Русия.

" Съединени американски щати ще продължат да подхващат всички нужни дейности, с цел да потърсят отговорност от тези, които вършат допустима войната на Русия против Украйна и извличат изгода от нея ", акцентира Държавният департамент в известието за новата порция наказания против съветски жители и компании, подпомагащи Путин и войната в Украйна.

Американските наказания, с изключение на заледяване на активи на територията на Съединени американски щати, включват и цялостна възбрана компании или лица, регистрирани в Съединени американски щати, да вършат бизнес със глобените или свързани с тях лица и компании.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР