Съединените щати наложиха санкции и повдигнаха обвинения срещу десетки китайски

...
Съединените щати наложиха санкции и повдигнаха обвинения срещу десетки китайски
Коментари Харесай

САЩ се прицелват в китайски фирми, ръководители във веригата за доставка на наркотици фентанил

Съединените щати постановиха наказания и повдигнаха обвинявания против десетки китайски компании и лица, за които настояват, че са забъркани в противозаконната търговия със мощно пристрастяващото лекарство фентанил.

Обвиненията и глобите, повдигнати от прокуратурата на Съединени американски щати във Флорида и федералното министерство на финансите във вторник, бяха остро наказани от Китай.

Продължавайте да четете

лист с 3 артикулаСАЩ упреква китайски компании в трафик на материали с фентанил Фентанил изтезава общности по границата сред Съединени американски щати и Мексико Фентанил: Новото лице на войната на Съединени американски щати в бедния завършек на списъка

Американски чиновници описаха дейностите си, които включват обвинявания против китайски компании и ръководители, упрекнати в рекламиране, произвеждане и разпространяване на прекурсорни химикали за синтетични опиоиди като фентанил, като последното изпитание в битката им против най-смъртоносната рецесия със свръхдозата в историята на Съединени американски щати. < /p>

„ Днес сме тук, с цел да предадем известие от името на държавното управление на Съединените щати. Ние знаем кой е виновен за отравянето на американския народ с фентанил “, сподели основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд пред кореспонденти.

„ Ние знаем, че тази световна верига за доставки на фентанил, която приключва със гибелта на американци, постоянно стартира с химически компании в Китай “, сподели той.

Прокурорите упрекнаха някои от китайските компании за произвеждане на химикали, че употребяват подправени етикети и други механизми, когато изпращат противозаконните субстанции до Съединени американски щати, с цел да избегнат разкриването им. Други колета са отивали към мексиканския мощен наркокартел Синалоа, споделиха прокурорите.

Liu Pengyu, представител на китайското посолство във Вашингтон, окръг Колумбия, сподели, че китайското държавно управление е заело твърда позиция във връзка с битката с опиатите и упрекна Съединени американски щати в „ изкупителна жертва “ на Китай и подкопаване на китайско-американското съдействие против опиатите.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен по време на визитата си в Китай през юни сподели, че е изяснил нуждата на Вашингтон от доста по-голямо съдействие от страна на Пекин за прекъсване на потока от фентанил. И двете страни се съгласиха да проучат основаването на работна група по въпроса.


 

Съобщението по отношение на глобите и повдигането на обвинявания във вторник пристигна ден преди основният прокурор Гарланд и други високопоставени чиновници да пътуват до Мексико, където се чака трафикът на фентанил да бъде съществена тематика на разискване.

Фентанилът е най-новото предизвикателство в траялата десетилетия битка на Съединени американски щати с опиоидната рецесия.

Повече от 100 000 души са умряли от смъртни случаи от свръхдоза опиати в Съединени американски щати през 2022 година съгласно данни от Центъра за надзор на болесттите на Съединени американски щати (CDC), в това число почти 82 998 смъртни случая от свръхдоза опиати, свързани с опиати.


Освен че упрекна осем компании, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати във вторник повдигна обвинявания и против 12 ръководители на компании за хипотетичната им роля в трафика на опиати.

В координираните дейности Министерството на финансите разгласи наказания против 28 души и компании – най-вече в Китай, само че също и в Канада.

Санкциите ще ги откъснат от финансовата система на Съединени американски щати и ще забранят на всеки в Съединени американски щати да прави бизнес с тях.

Нито един от упрекнатите не е задържан, само че Гарланд сподели, че прокурорите имат намерение да „ изправят всеки един от тези обвинени пред правораздаването “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР