Съединените щати многократно са казвали на Русия, че нейното членство

...
Съединените щати многократно са казвали на Русия, че нейното членство
Коментари Харесай

Песков в отговор на Клинтън: САЩ многократно са казвали, че членството на Русия в НАТО е невъзможно

Съединените щати неведнъж са казвали на Русия, че нейното участие в НАТО е кардинално невероятно. Това заяви пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в отговор на искане на ТАСС да разяснява думите на някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън, че НАТО сякаш е оставило отворена вратата за вероятно влизане на Русия в съюзът след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

" Нямам такава информация, само че знам сигурно, че американската страна неведнъж е казвала, че такова участие е невероятно. Де факто се сподели, че вратите са затворени, тъй като е кардинално невероятно ", сподели той.

По-рано Клинтън в колона за списание Atlantic направи изказване, че сякаш показва подготвеност да се одобри Русия в Северноатлантическия алианс. Той означи също, че към момента счита за вярно решението за разширение на НАТО, макар възраженията на Руската федерация и рекомендациите на редица специалисти.

В телевизионно послание към съветски жители през февруари президентът Путин сподели, че е попитал Клинтън през 2000 година по какъв начин ще реагират Съединените щати на приемането на Руската федерация в НАТО. Според съветския водач реакцията на американската страна е била сдържана. Путин означи, че действителната реакция на Съединени американски щати на предлагането на Русия се вижда от последвалите дейности на тази страна. Той уточни това като открита поддръжка за терористите в Северен Кавказ, неуважение към условията и опасенията за сигурност, разширение на НАТО, отдръпване от Договора за ПРО и т.н.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР