Съединените щати изпращат стратегически бомбардировачи Б-52 в Близкия Изток, предаде

...
Съединените щати изпращат стратегически бомбардировачи Б-52 в Близкия Изток, предаде
Коментари Харесай

САЩ прати и бомбардировачи в Близкия изток, Помпео отиде в Ирак

Съединените щати изпращат стратегически бомбардировачи Б-52 в Близкия Изток, съобщи БГНЕС по информация на Агенция Франс Прес. Тези самолети може да носят нуклеарно оръжие.
Пентагона разгласи, че самолетите ще бъдат ситуирани в страни от Персийския залив поради закани от Иран да нападна американските елементи в района. Наскоро Съединени американски щати изпратиха и самолетоносач в Персийския залив, още веднъж акцентирайки като причина " наскорошни и очевидни индикации, че Иран и техни наемници се приготвят да нападат американски елементи ".
От Вашингтон оповестиха, че имат данни от разузнаването, че съществува опасност, само че не дадоха повече детайлности.
Междувременно стана ясно, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е на необявено посещаване в Ирак. Помпео кацна в Багдад, вместо в Берлин, където трябваше да отиде по стратегия.
Посещението идва в миг на нараснало напрежение сред Иран и Съединени американски щати. Според анонимни източници от иракското държавно управление, Помпео ще се срещне с премиера на страната Адел Абдел Махди.
Посещението на Майк Помпео идва два дни откакто Съединени американски щати оповестиха, че изпращат самолетоносач и съпътстващата го ударна група кораби в Близкия Изток и нарекоха този ход " ясно обръщение към Иран ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР