Съединените щати изпращат нови оръжия и оборудване на Украйна, които

...
Съединените щати изпращат нови оръжия и оборудване на Украйна, които
Коментари Харесай

Уошингтън Поуст: САЩ дават нови оръжия, с които Украйна да си върне Крим и Донбас -

Съединените щати изпращат нови оръжия и съоръжение на Украйна, които ще разрешат на ВСУ да бъдат по-добре готови за битка с руските нашественици в непосредствен пердах.

Решението може да значи, че Киев и неговите съдружници виждат опция да си върнат изгубените позиции след седмици на артилерийски дуели по фронтовата линия, написа Уошингтън Поуст.

Новият пакет от помощи е първата стъпка за превъзмогване на дефицита на оръжия, от които украинските сили ще се нуждаят, с цел да контраатакуват, изключително в минираните райони пред съветските позиции. Успешната атака допуска опция за офанзива от разнообразни дистанции.

Помощта на стойност близо 800 млн. $ ще включва 40 бронетранспортьора, оборудвани с валяци, които оказват помощ за взривяването на мините, както и по-леки гаубици, които са по-лесни за напредване от по-мощните единици, които Съединени американски щати към този момент изпратиха.

Помощта ще обхване и безоткатни оръжия с обхват от няколкостотин метра и ракетни установки, лимитирани до разстояние по-малко от 5 км, което е доста по-малко от настоящето разстояние сред украинските и съветските елементи на доста места.

" Разминирането е в действителност добър образец за това по какъв начин украинците ще се нуждаят от тези качества, с цел да могат да придвижат силите си напред и да си върнат територията. Тези благоприятни условия усилват подвижността на украинците в сложна обстановка, изключително в Южна Украйна ", обявиха от Пентагона.

Роб Лий, старши помощник в Института за външнополитически проучвания, счита, че тази помощ за Пентагона не е доказателство за бъдеща атака. В последна сметка някои от оръжията могат да имат и други приложения: да вземем за пример бронираният автомобил MRAP не е съвършен за непосредствен пердах.

На 20 август Вашингтон публично разгласи нов пакет от помощи за ВСУ, който включва муниции HIMARS, за първи път безпилотни летателни апарати ScanEagle, HARM, Javelins и други високоскоростни противорадарни ракети.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР