Съединените щати искат да превърнат Европейския съюз в придатък към

...
Съединените щати искат да превърнат Европейския съюз в придатък към
Коментари Харесай

Захарова: САЩ искат да превърнат ЕС в придатък към НАТО

Съединените щати желаят да трансфорат Европейския съюз " в придатък към НАТО ", в негов " районен стопански отдел ". Това декларира формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Вашингтон желае да трансформира интеграционния план " Европейски Съюз " в придатък към НАТО, в собствен " районен стопански отдел ". И към този момент с тази нова настройка да ръководи целия западен свят от Капитолийския рид ", написа Захарова в сряда в канала си в " Телеграм ".

Дипломатът напомня също, че Европейски Съюз е бил извънредно икономическа асоциация от десетилетия . В неговите рамки се координираше общи насоки във външната политика, в това число обща външнополитическа линия, само че военните въпроси и националната защита в никакъв случай не са били извеждани на равнище Брюксел . Захарова прибавя, че на последната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел президентът на Съединени американски щати Джо Байдън намерено е призовал НАТО и Европейски Съюз да се спогодят между тях за " задълбочаване на партньорството " за задачите на защитата.
 Западът против Русия: Защо световният юг не заема страна
Западът против Русия: Защо световният юг не заема страна

Великите сили се готвят за нов век на война и стартира напредък на придвижване на необвързаните страни

Тя обръща внимание на обстоятелството, че, съгласно нея, желанието на вашингтонските стратези е тъкмо противоположното. " Тъй като Съединените щати преобладават в НАТО от основаването на Алианса, те биха желали всичко, което се случва " под чадъра " на Европейски Съюз, да не остава без тяхното наблюдаване. Вашингтон не желае да развива Европа, не желае да я вижда мощна, обединена и самостоятелна ", споделя формалният представител на съветското външно министерство. Захарова прибавя, че факторът на " подкрепяния от Съединени американски щати Брекзит ", както и " естеството на антируските наказания, които удариха най-вече Европа, потвърждават това ".

Лидерите на Европейски Съюз първата отбранителна тактика на общността - " Стратегически компас на Европейски Съюз ". Както уточни висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел, страните от асоциацията, в границите на новата идея за защита, имат намерение да работят по-бързо и по-решително в изискванията на рецесии, да подсигуряват сигурността на своите жители пред лицето на бързо изменящите се закани, да влагат във военни качества и да влизат в партньорства с други страни, с цел да реализиран тази цел.
 Chatham House за Европейски Съюз и Украйна: Време е за смела взаимност
Chatham House за Европейски Съюз и Украйна: Време е за смела взаимност

Никога Европейски Съюз не е изправян пред толкоз гневна офанзива против мира и стабилността и предизвикването към личната му възвишена реторика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР