Съединените щати и Обединеното кралство обявиха съвместно координирани санкции, насочени

...
Съединените щати и Обединеното кралство обявиха съвместно координирани санкции, насочени
Коментари Харесай

САЩ обявяват трети кръг от санкции, насочени срещу Хамас

Съединените щати и Обединеното кралство оповестиха взаимно координирани наказания, ориентирани към палестинските въоръжени групировки Хамас и Палестинския ислямски джихад (PIJ).

В изказване във вторник Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че постанова трети кръг от наказания на Хамас, ориентирани против управлението на групата и механизмите, посредством които Иран дава поддръжка на групата и PIJ.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Съединени американски щати и подкрепяните от Иран групировки си разменят огън в Сирия. Ще стане ли по-лошо? Съединени американски щати нанасят още два удара по подкрепяни от Иран групировки в Сирия Нови наказания на Съединени американски щати поради руско-украинската война са ориентирани към дронове Lancet завършек на списъка

„ Действията на Хамас предизвикаха големи премеждия и демонстрираха, че тероризмът не съществува изолирано “, сподели министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в изказване.

„ Заедно с нашите сътрудници ние уверено се придвижваме да влошим финансовата инфраструктура на Хамас, да ги отрежем от външно финансиране и да блокираме новите канали за финансиране, които те търсят, с цел да финансират своите отвратителни дейности. “

Англия добави наказания против четирима висши водачи на Хамас и двама финансисти, се споделя в изказване на Министерството на външните работи, в това число политическия водач на групировката в Газа и командващия нейния боен клон.


Новите наказания против Хамас идват повече от месец откакто групировката стартира смъртоносно нахлуване против Южен Израел, при което починаха към 1200 души, най-вече цивилни, съгласно израелските управляващи.

Израел се зарече да отстрани групировката, като стартира сухопътна атака и удари линията Газа с въздушни удари, строго ограничи храната, водата и електричеството и прекъсна доставките на гориво за повече от 2,3 милиона поданици на Газа.

Палестинските управляващи в Газа споделят, че повече от 11 200 души са били убити при израелското нахлуване, в това число повече от 4600 деца.

Около 70 % от хората в Газа са били разселени от боевете, откакто израелските военни подредиха на хората в Северна Газа да се реалокират на юг, само че Израел продължава да бомбардира южния завършек на Ивицата.

Последните наказания са ориентирани към водачите на Хамас, както и към лица и организации, за които се твърди, че работят като канали за иранско финансиране. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че Съединени американски щати ще продължат да работят с други страни, с цел да „ пресечен тези канали за финансиране на тероризма “.

В известие за пресата Министерството на финансите сподели, че Съединени американски щати са показали Махмуд Халед Захар, който назовават ​​„ старши член и съосновател “ на Хамас.

Санкциите са ориентирани и към основаната в Ливан компания за продан на пари Nabil Chouman & Co, която съгласно Съединени американски щати се употребява от Хамас за прекачване на пари от Иран към Газа. Собственикът на компанията и неговият наследник също бяха посочени.

Съединени американски щати се насочиха и към по-малката PIJ, която е съдружник на Хамас и взе участие в нападенията от 7 октомври, санкционирайки Насър Абу Шариф, представител на групировката в Иран, и Акрам ал Аджури, заместник-генерален секретар на групата.

Санкциите замразяват всички американски активи, държани от посочените физически или юридически лица, и като цяло не разрешават на хората в Съединени американски щати да работят с тях.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР