Съединените щати и Обединените арабски емирства обявиха, че налагат санкции

...
Съединените щати и Обединените арабски емирства обявиха, че налагат санкции
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на лица и компании, свързани с Иранската революционна гвардия

Съединените щати и Обединените арабски емирства оповестиха, че постановат наказания на лица и организации, които са част от мрежа за финансиране на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война - елитната войска на иранския режим, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Това са първите наказания, наложени на Иран, откогато във вторник Доналд Тръмп разгласи, че страната му се отдръпва от иранската нуклеарна договорка от 2015 година

Санкциите са наложени на шест физически и на три юридически лица. Те са упрекнати, че са част от огромна мрежа за продан на валута сред Обединените арабски емирства и Иран. Мрежата е доставила и трансферирала милиони долари на елитните елементи " Кудс " на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Американското министерство на финансите и ОАЕ, където са основани употребяваните за задачата фиктивни компании, са поставили завършек на интервенциите на огромната мрежа. " Иранският режим и централната му банка са злоупотребили с достъпа си до юридически лица в ОАЕ, с цел да се снабдят с американски долари, с които да финансират нездравословните действия на гвардейския корпус, включително да финансират и въоръжават марионетните му групировки в района, прикривайки задачата, с която са били добити американските долари ". Това сподели в официално съобщение финансовият министър на Съединени американски щати Стив Мнучин.

ОАЕ оповестиха по-късно, че са сложили същите девет ирански физически лица и компании в листата си с терористи и терористични организации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР