Съединените щати доставихатанковетеAbrams M1A1 на Украйна предсрочно, но украинската армия

...
Съединените щати доставихатанковетеAbrams M1A1 на Украйна предсрочно, но украинската армия
Коментари Харесай

Business Insider: Експерти обясниха защо ВСУ не използват US танковете Абрамс

Съединените щати доставихатанковетеAbrams M1A1 на Украйна предварително, само че украинската войска към момента не ги е употребила в бойни дейности.Това оповестява Business Insider, написа блиц.бг.

Американски танкове, общо31 единици, дойдоха в Украйна още през септември, само че към момента не са взели участие във военни дейности и е малко евентуално да го създадат, най-малко до пролетта.

Освен това „ те са смешно малко “, с цел да бъдат употребявани на фронтовата линия с дължина от хиляди километри, както е в Украйна.Групата специалисти, интервюирани от Business Insider, обобщиха обстановката към Abrams.

Основните тези на експертитеса публикуванина портала на изданието.

Според специалистите командването на украинските въоръжени сили пази танкове за ново контранастъпление, което е планувано за идната година.

Предстоящата зима и съветската защита направиха американските танкове остарели.Тъй като фронтът е постоянен, украинците евентуално ги държат в резерв- сподели Марк Кансиан, специалист в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

Пенсионираният полковник от морската пехота на Съединени американски щати счита, че американските танкове са включени в една група с доставените по-рано бойни машини на пехотата M2 Bradley, само че потреблението на тази композиция в сегашните условия е „ неефективно “, те работят по-добре в летни условия.

По-рано Киев упрекна Съединени американски щати в „ закъсняла доставка “ на танкове, като сподели, че американците са „ закъснели “ и това е повлияло на контранастъплението.

Ако Вашингтон беше дал всичко, което Киев изиска, украинската войска щеше да успее да пробие съветската защита.Докато Съединените щати се бавеха, Русия съумя да построи отбрана, вкоято украинската атака се разруши.

Припомняме, че Украйна трябваше да получи първите 10 танка при започване на септември, само че доставката се забави, а в края на месеца Киев получи цялата партида от 31 танка.

Оттогава на бойното поле не е забелязан нито един американски танк, макар че германците се бият с цялостна мощ, а британците също са били забележими на бойното поле.

Германският специалист Сергей Сумлени, създател на European Resilience Initiative Center, означи някои точки във връзка с Abrams.

На първо място той уточни, че Съединени американски щати прекомерно дълго са мислили дали да изпратят тези танкове в Украйна.Руснаците се възползват от това закъснение и са построили линия от укрепления от окопи, мини и " драконовизъби ".

Украинците се пробваха да хвърлят западната бронетехника във „ фронтална офанзива “ по време на контранастъплението в региона на Запорожие, напомни специалистът.

Тогава на бойното поле бяха употребявани бронирани машини Брадли, които се натъкнаха на укрепителните линии на съветските въоръжени сили.

Анализаторите на ORYX пресметнаха, че тогава са изгубени една трета от Bradleys - 34 от 100. Тоест, цитира изданието, " западните танкове имат дребен късмет да блеснат на бойното поле ".

Освен това 31 танка на 1000 км фронтова линия е доста малко, акцентира Сумлени. „ Това са по три бройки на 100 километра – това е смешно “, сподели специалистът.

Друг събеседник на изданието е Марк Кансиан, пенсиониран полковник от морската пехота на Съединени американски щати, който в този момент е старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.Американецът счита, че танковете Abrams са добавени към оживелите Bradley и се държат в запас.

Може би се употребяват напролет при по-благоприятни климатични условия.През есента и зимата в Украйна има „ блата, дъжд, сняг, скреж “, тъй че тези машини биха били „ неефективни “ и „ сложни за поддръжка от логистична позиция “.

„ Тъй като фронтът е постоянен, украинците евентуално ги държат в запас “, заключава пенсиониран морски пехотинец от американската войска.

През пролетта, допуска той, ще настъпи удобен миг за контранастъпление на украинските въоръжени сили и тогава те ще влязат в пердах.

Експертът от Института за проучване на войната Екатерина Степаненко е съгласна с мнението на Марк Кансиан.Тя също по този начин припомняза „ дъжда и калта “ и означи, че наблюдаващи в никакъв случай не са виждали Abrams да се употребява на украинското полесражение.

Журналистите на Business Insider означиха в края на публикацията, че са се свързали с украинското министерство на защитата за коментар, само че не са получили отговор.

Контранастъпление на украинските въоръжени сили

Трябва да се означи, че през септември медиите оповестиха, че танковете Abrams, които държавното управление на САЩза първи път даде обещание през есента на2022 година, в действителност са пристигнали в Украйна.Бронираните машини Bradley дойдоха по-рано - напролет на 2023 година

Именно тези транспортни средства украинските въоръжени сили използваха по време напървите настъпателни операциипрез юни 2023 година

След това обаче украинското командване промени тактиката, което разреши на украинските бойци да завладяват предмостие врайона на селата Работино-Върбовоев посока Мелитопол и Токмак.

През ноември 2023 година главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник ВалерийЗалужни разгласява колонав The Economist, в която изяснява, че войната може да стигне до задънена улица, в случай че Украйна не получи софтуерно преимущество над съветски въоръжени сили.

Президентът Владимир Зеленски след това съобщи, че има вяра в успеха на Украйна, само че означи, че„ настъпи сложен стадий от войната “.

Западните медии посетиха фронтовата линия в Източна Украйна и означиха, четам няма спокойствие- тактическите борби не престават, заемат сеизгодни позиции.Освен това украинското командване удостовери, че Силите за защита държатплацдарм на левия бряг наДнепър в региона на Херсон.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР