Съединените американски щати все пак ще наложат мита на някои

...
Съединените американски щати все пак ще наложат мита на някои
Коментари Харесай

От 18 октомври САЩ ще наложат мита на още европейски стоки

Съединените американски щати въпреки всичко ще наложат мита на някои артикули от Европейския съюз на 18 октомври, оповестяват международните организации, цитирайки представител на администрацията на президента Доналд Тръмп.
Това стана, откакто Световната комерсиална организация (СТО) позволи на Съединени американски щати да приложат наказателни мита върху артикули от Европейски Съюз за 7.5 милиарда $ поради нелегално отпуснати дотации на "Еърбъс " (Airbus). Така това решение още веднъж разпалва остарелия спор сред европейския самолетостроител и американския му съперник "Боинг " (Boeing).
Според предварителната информация Съединените щати ще наложат единствено мита от 10% за самолетите и от 25% за някои други артикули от Европейския съюз, макар че решението на СТО им разрешава да наложат мита от 100 %. Мотивът е, че по този начин се оставя отворена вратата за намиране на решение.
Според Тръмп решението на Световната комерсиална организация е "голяма победа за Съединените щати ". Той си приписа заслугата за решението, макар че делото е заведено преди към 15 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР