Съединените американски щати са оказали жизненоважна помощ за офанзивата на

...
Съединените американски щати са оказали жизненоважна помощ за офанзивата на
Коментари Харесай

САЩ, са доставили оръжия на Украйна, за да разбие окупаторите в Херсон

Съединените американски щати са оказали жизненоважна помощ за офанзивата на украинската войска в окупираната от руснаците Херсонска област, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на източници от администрацията на Джо Байдън.

Американците са доставили оръжия на Украйна, с цел да ѝ оказват помощ да извърши контранастъпление против окупаторите. Съединени американски щати са изпълнявали през последните месеци претенции за доставка на съответни оръжия. Украйна е желала от Съединени американски щати оръжия, особено подобаващи за тяхната планувана контраатака на юг.

Съединени американски щати извършиха доста от тези претенции - в това число спомагателни муниции, артилерия и Джавелини. Тези пакети от военна помощ са били публично притежание, само че по това време не е било известно, че са предопределени частично за обезпечаване на сегашната контраатака. Министърът на защитата Лойд Остин и военачалник Марк Мили рутинно са разговаряли с украинските си сътрудници, с цел да дефинират от какво съответно оръжие има потребност Киев според от задачите на бойното поле.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Нашествениците бяха разгромени в Киевска област и в този момент украинците се надяват да ги изгонят и от източните и южните региони на Украйна.

 

Президентът Володимир Зеленски даде обещание да освободи и окупирания украински полуостров Крим. Властите в Киев приканиха западните си другари да им доставят оръжия, тъй като по този начин ще се постави по-бързо завършек на тази война с окончателната победа над съветските военнопрестъпници. Съединени американски щати е страната, оказала най-голяма поддръжка досега на Киев против окупаторите
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР