Съединените американски щати са готови да отговорят на присъствието на

...
Съединените американски щати са готови да отговорят на присъствието на
Коментари Харесай

САЩ са готови да отговорят на Русия във Венецуела

Съединените американски щати са подготвени да отговорят на наличието на съветските военни във Венецуела, съобщи американският държавен секретар Майк Помпео. След срещата на външните министри на страните от НАТО Помпео е удостоверил позицията на Съединените щати, че съветските военни би трябвало да изоставен Венецуела.

"Говорихме за това в подтекста на други дейности на Русия по света - в Украйна, продължаващите злонамерени дейности на Русия в Сирия, във Венецуела, в подтекста на това какво беше направено в Азовско море. В случая на Венецуела Съединените щати и техният отговор също са подготвени ", уточни американският посланик, представен от БНР.

Междувременно стана ясно, че Съединените щати са поискали идната сряда да бъде извършено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за филантропичната рецесия във Венецуела. Според отчет на организацията седем милиона души в страната се нуждаят от филантропична помощ. Близо 4 милиона страдат от недохранване, в това число и над 20 % от децата под петгодишна възраст.

Президентът Николас Мадуро упреква Съединени американски щати за проблемите във Венецуела. От своя страна провъзгласилия се за краткотраен държавен глава и приет от десетки страни, в това число Европейския съюз, Хуан Гуайдо хвърля виновността върху Мадуро и държавното управление на Венецуела. Русия застана зад Мадуро, изпращайки военна помощ на режима му. Армията също е зад социалиста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР