Съединените американски щати обявиха, че ще модифицират процеса на подбор

...
Съединените американски щати обявиха, че ще модифицират процеса на подбор
Коментари Харесай

САЩ променят правилата за неимигрантски визи - заплата и умения, вместо лотария

Съединените американски щати оповестиха, че ще модифицират процеса на асортимент за виза H-1B, като ще дадат приоритет на заплатата и уменията на претендента, вместо на сегашните лотарийни процедури, заяви bg-voice.com.

Окончателното предписание, което ще бъде оповестено във федералния указател на 8 януари, има за цел да отбрани икономическите ползи на американските служащи и по-добре да подсигурява, че най-квалифицираните задгранични служащи се възползват от програмата за краткотрайна претовареност.

Визата H-1B е неимигрантска виза, която разрешава на американски компании да наемат задгранични служащи в специфични специалности, които изискват теоретична или техническа експертиза. Технологичните компании зависят от това да наемат десетки хиляди чиновници всяка година от страни като Индия и Китай.

Модифицирането на процеса на асортимент на H-1B ще подтиква работодателите да оферират по-високи заплати и/или да търсят по-висококвалифицирани чиновниците. Това, съгласно американската работа за поданство и имиграция, ще обезпечи на бизнеса сигурен път към обезпечаването на качествена работна ръка. Окончателните правила ще влязат в действие 60 дни след публикуването им във Федералния указател. Следващият сезон за подаване на визи H-1B би трябвало да стартира на 1 април.

„ Програмата за краткотрайна виза H-1B е била експлоатирана и с нея в злоупотребявано от работодатели, които се стремят основно да запълнят начални позиции и да понижат общите бизнес разноски “, съобщи заместник-директорът на USCIS по политиката Джоузеф Едлоу. „ Настоящият развой на случаен асортимент на H-1B затруднява предприятията да възнамеряват наемането си, а това значи, че няма конкуренция за най-хубавата интернационална работна мощ. Този развой е довел до годишен приток на задгранична работна ръка с ниски заплати за сметка на американски служащи ", сподели той.

Новите правила ще обиден единствено визите, които ще бъдат издадени в бъдеще. В началото на годината Белият дом удължи мораториума за издаване на работни визи и зелени карти за имигрантите, идващи в Съединени американски щати до края на март. Мораториумът се отнася за имигранти, идващи в Съединени американски щати с виза H-1B и няколко други визи, учредени на заетостта, дружно с хората, идващи със зелени карти, с цел да работят или да се съберат със фамилията си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР