Съдят църковен пастор от Република Южна Африка (ЮАР) по обвинение,

...
Съдят църковен пастор от Република Южна Африка (ЮАР) по обвинение,
Коментари Харесай

Свещеник отсече с мачете ръцете на крадец

Съдят църковен свещеник от Република Южна Африка (ЮАР) по обвиняване, че е хванал апаш и е отрязал ръцете му с мачете, написа „ Дейли остарял “.

През март 29-годишният Думисани Махланга е хванат на територията на черква в предградието Емалахлени и упрекнат в кражба на батерия.

Мъжът твърди, че е бил атакуван от „ въоръжена тайфа “ от шестима енориаши, охраняващи църквата. Те почнали да стрелят в краката му, а по-късно извикали настоятеля на храма, 58-годишния Соломон Мланга. Свещеникът, въоръжен с мачете, дошъл с кола със сина си. Той заповяда на бдителните енориаши и сина му да заловен Мланга крепко и по-късно да му отрежат ръцете. „ Молех го да ми остави най-малко една ръка. Но той сподели, че приятелите ми би трябвало да видят какво ще стане, в случай че откраднат от него “, предава SowetanLIVE думите на жертвата.

Мланга сподели, че по-късно пасторът и неговите съучастници просто са си тръгнали, оставяйки го да кърви до гибел. В същото време пострадалият твърди, че не е откраднал акумулатора, а просто решил да мине по директен път през територията на църквата, защото бързал за среща с другар.

В резултат на това Соломон Мхланга и неговият 20-годишен наследник бяха задържани. Няма данни за други арестувани по отношение на закононарушението. Местната асоциация за социална полиция сподели, че в последно време има проблем с опиатите в Емалахлени.

Наркоманите постоянно крадат железни предмети и принадлежности, с цел да ги продават по битаците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР