Съдят рецидивисти, откраднали кабели за над 10 000 лева. Днес

...
Съдят рецидивисти, откраднали кабели за над 10 000 лева. Днес
Коментари Харесай

Съдят рецидивисти, откраднали кабели за над 10 000 лева

Съдят рецидивисти, откраднали кабели за над 10 000 лв..

Днес Районната прокуратура в Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на четирима мъже - 45-годишния А.Ж., 26-годишния Г.Ж. и Ж.Ж. и С.Ж. на 27 и 25 години. Срещу тях е повдигнато обвиняване, че в интервала сред януари и март тази година са откраднали 7 494 метра меден кабел на обща стойност 10 413 лв.. Кражбата е осъществена в изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив посредством разрушение и подкопаване на загради с секира и нож. Всички с изключение на 27-годишният С.Ж. са били неведнъж осъждани за закононарушения срещу собствеността.

Установено е, че двама от подсъдимите са работили в предприятието, от което са откраднати кабелите, и са знаели, че в двора са се съхранявали 22 броя макари с навити на тях медни проводници.

Мястото било оградено с железна мрежа. В началото на януари 2018 година обвинените срязали с секира металната мрежа, с която било заградено предприятието, и влезнали в двора през направената дупка. Открили макарите и отрязали медните проводници, след което ги пренесли отвън комбината. След като извлекли медта, я продали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. По същата скица четиримата направили о ще 15 обири на кабели до месец март.

По делото са разпитани очевидци и са конфискувани материални доказателства.

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи съвещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР