Съдят 29-годишна жена за измами в Разградско, съобщиха от прокуратурата.Тя

...
Съдят 29-годишна жена за измами в Разградско, съобщиха от прокуратурата.Тя
Коментари Харесай

За разваляне на „черни магии“ и „проклятия“: Съдят жена в Разградско

Съдят 29-годишна жена за измами в Разградско, оповестиха от прокуратурата.

Тя е била привлечена в качеството ѝ на обвинена за това, че е мамила хора, че има свръхестествени качества да скапва вълшебства, предава .

В началото на 2020 година младата жена решила, че може да си докарва лесни приходи като се възползва от тежките ориси на хората и се ориентирала към „ повреждане “ на „ черни вълшебства “ и „ проклятия “.

Създала облик пред хората, че има паранормални качества и под псевдоним разгласила във вестник разгласи. В тях обвинената твърдяла, че била научно приета „ пророчица-гадателка “, която можела да оказва помощ на хора в сложен стадий от живота им, като давала безвъзмездни съвещания.

В обявата имало посочени и телефонни номера за връзка с нея. Въпреки че обявите създавали усещане, че „ услугите “ ще са безвъзмездни, то когато хора, изпаднали в невъзможност, почнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклинание.

За да бъдат развалени, тя е твърдяла, че било нужно да се заплащат разнообразни суми пари. Първоначално посочвала по-ниски такива - към 300-400 лв., а по-късно според от обществения статус и опциите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лв..  

В интервала от 1 декември 2020 година до 13 юни 2022 година съумяла да вкара в подвеждане 12 души. Те били от разнообразни краища на България и всички търсели опция да оказват помощ на себе си, уверени, че имат направена магия или проклинание, което дефинира несгодите в животите им.

Жената е поддържала в тях заблудата, че ще им помогне и всеки един от потърпевшите самичък ѝ изпращал разнообразни суми пари. Общият размер на нанесената материална щета е бил 7710 лв..

Предстои делото против 29-годишната обвинена да бъде планувано за разглеждане във Районен съд-Разград. Ако бъде приета за отговорна, тя може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до шест години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР