Съдружието между Пеевски и Ню Имидж България“, което се случи

...
Съдружието между Пеевски и Ню Имидж България“, което се случи
Коментари Харесай

„Ню имидж“, Пеевски и ДПС се готвят да глътнат bTV 


Съдружието сред Пеевски и „ Ню Имидж България “, което се случи в деня, в който „ кореспонденти без граници “ разгласи,че страната ни към този момент е последна и на Балканите по медийна независимост, има няколко измерения. В медийните среди считат, че договорката е подготовка за придобиването на малкия екран бТВ от бъдещото сдружение.
Експерти считат, че посредством договорката си с американската компания на Дейвид Варод Пеевски цели даа санира имиджа си на медиен издател, което би му дало спомагателен мотив против обвиняванията за неяснота на медийната му благосъстоятелност. Самата „ Ню Имидж “ пък ще се легитимира като медийна компания, написа още Мигnews.info.

Двете компании подписаха в сряда прелиминарен контракт за половината от капитала на „ Телеграф Медиа “. Не се показва цена на договорката, която предстои на утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията. Купувачът има опит в киноиндустрията, само че не и в медиите и към този момент не е ясно каква е крайната цел на покупко-продажбата. Предвижда се „ Ню Имидж България “ да сътвори особено за задачата на договорката ново дъщерно сдружение, което да придобие дяловото присъединяване.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР