Съдомиялните вече са станали част от живота ни, днес те

...
Съдомиялните вече са станали част от живота ни, днес те
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при използване на съдомиялна

Съдомиялните към този момент са станали част от живота ни, през днешния ден те са неразделна част от актуалната кухня. За да употребявате съдомиялната машина вярно и на драго сърце, би трябвало да избягвате груби неточности. Ето кои са те:
1. Не почиствате съдовете от останки от храна
Не всеки знае, само че преди да поставите съдовете в съдомиялната машина, би трябвало да премахнете остатъците от храна от нея. Ако не извършите това, филтрите ще се запушат, което ще докара до загуба на успеваемостта на разчистване и повреди.
2. Избор на неверен препарат
Сега рафтовете на магазините са цялостни с разнообразни артикули за съдомиялни машини. Основното нещо е да изберете това, което е уместно за вас. Много от тях съдържат нездравословни химикали, само че са безупречни в мивката. 
 Няколко трика за по-чисти съдове от миялната Няколко трика за по-чисти съдове от миялната
Съвременните домакини интензивно употребяват научно-технически достижения в всекидневието. Микровълнови печки, кафеварки, кухненски роботи, му...
3. Друга неточност, обвързвана с детергентите, е да ги извършите домашно приготвени или да употребявате такива, които не са безвредни за миене в съдомиялна машина.
Те освен няма да поддържат чиниите ви чисти и безвредни, само че и могат да оставят бели отлагания върху чашите и, още по-лошо, да повредят съдомиялната ви машина.
4. Поставяте съдовете погрешно
Преди да зареди съдомиялната машина, всяка стопанка се пробва да зареди допустимо най-вече съдове за един цикъл. За някои това може да наподобява рационално и икономично решение, само че в реалност чиниите и чашите, които са подредени в машината стоят близо една до друга, няма да бъдат измити вярно.
5. Измийте всичко в съдомиялната машина
 6 трика за разчистване на дома 6 трика за разчистване на дома
Обичаме да ни е чисто, само че не обичаме да чистим – колкото и парадоксално да звучи, чистенето не е измежду обичаните занимания на хорат...
Разбира се, има прелъщение да сложите в съдомиялната машина всички мръсни съдове, насъбрани в кухнята. Но това не може да се направи. Първо, едновременното измиване на разнородни железни уреди може да докара до химическа реакция и да аргументи разяждане. На второ място, не всички съдове са подобаващи за миене в съдомиялна машина.
6. Използвате същата стратегия
Всяка съдомиялна машина, според от модела, има разнообразни стратегии и функционалности, тъй че задачата на всеки консуматор е да разбере тяхното многообразие. За мощно нечисти съдове и изгорели останки от храна изберете стратегии с висока температура. Но няма смисъл да употребявате стратегия с доста висока температура, с цел да изплакнете няколко чаши чай - това е спомагателна загуба на сила и вода.
7. Неправилно изпразване
Изпразването на съдомиялната машина е също толкоз значимо, колкото и зареждането. На първо място, би трябвало да разтоварите долната решетка, защото в края на цикъла водата остава върху съдовете от горната решетка. И в случай че първо извадите горния съд, тогава водата може да попадне върху долния и да остави петна и следи от капки върху чиниите

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР