Съдомиялната машина е сред оборудването във всеки дом. Доброто почистване

...
Съдомиялната машина е сред оборудването във всеки дом. Доброто почистване
Коментари Харесай

Как да направим екологичен препарат за съдомиялна

Съдомиялната машина е измежду оборудването във всеки дом. Доброто разчистване на съдовете от остатъците храна по тях зависи освен от класа на машината, само че и от препарата за измиване. Най-често той бива закупуван от комерсиалната мрежа.

Съставът на тези препарати е неясен за множеството консуматори на домашни машини за измиване на съдове. От друга страна, може да свърши в някой несъответствуващ миг. Затова съществуването на домашно подготвен препарат е добра концепция за всяка стопанка.

Да се направи подобен препарат, по никакъв начин не е мъчно. Съставките ги има съвсем във всеки дом непрекъснато. Всеки знае, че содата за самун има отлични измиващи свойства и е една от най-екологичните придобивки в кухнята.

Морската сол също се слави с почистващите си благоприятни условия. Лимонената киселина, както и почистващите препарати от рода на натуралният кастилски сапун са другите съставки, които са добре известни като генезис и благоприятни условия за измиване. Добрият мирис, който радва домакините, може да пристигна от етерични масла с обичан аромат.

Ето и простата рецепта за домакински препарат за съдомиялна.

- 1 ч.ч. сода за хляб;

- ½ ч.ч. морска сол;

- ¼ ч.ч. лимонена киселина;

- ¼ ч.ч. кастилски сапун, който също може да се подготви у дома;

- 20 капки етерично масло от лимон или различен мирис.

Начин на подготвяне:

 Еко препарат за съдомиялна Снимка: chefkeem/ pixabay.com

Всички съставки се смесват и разбъркват с дървена лъжица. Получената примес се усили, тъй като набъбва от содата. Трябва да се остави да спадне, като е добре да се разбърка няколко пъти, в случай че се надига още веднъж.

Когато размерът намалее, се изсипва във формички от силикон и се оставя за към 4-5 часа да стегнат на стайна температура.

Готовите таблетки са прибират в стъклен буркан с похлупак. С лъжица се вади таблетка и се слага в съответното поделение на машината. 1-2 са задоволителни за измиване на съдовете.

Една доза стига за 20-25 зареждания на машината.

Продуктът е екологичен, не съдържа непознати или токсични съставки, подготвя се елементарно и е по-бюджетен вид от готовите измиващи препарати, предлагани в магазина.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР