Съдийската комисия при Българска федерация лека атлетика (БФЛА) информира, че

...
Съдийската комисия при Българска федерация лека атлетика (БФЛА) информира, че
Коментари Харесай

Правилата на атлетите за сезон 2018/19 вече и на български

Съдийската комисия при Българска федерация лека атлетика (БФЛА) осведоми, че на интернет страницата на БФЛА към този момент е оповестено българското издание на Състезателните Правила на IAAF за 2018-2019 година

По традиция международната лекоатлетическа централа прави цялостна проверка на настоящите Правила на всеки две години и от 1 ноември 2017 година влезе в действие новото издание на правилника, по който ще се организират надпреварите в „ Царицата на спортовете” през идващите два сезона.

Най-важните промени, с които спортистите и всички ангажирани в спорта ще би трябвало да се преценяват са:

1. Всички спортисти в скоковите дисциплини ще могат да вземат участие единствено с по един спортен номер. (Правило 143.7)

2. В щафетните бягания 4x100 m и 4х200 m (на открито), зоната за предаване на палката се усилва на 30 метра, като към досегашните 20 m се приобщават и 10-те метра, които досега се явяваха зона за ускоряване. (Правило 170.3)

3. За всички дисциплини по скокове и хвърляния, като се изключи овчарския скок, времето за осъществяване на опит ще бъде 30 секунди, когато в надпреварата вземат участие повече от 3 спортисти (най-масовите случаи) или при първия опит в надпреварата на всеки спортист, без значение от броя участници. (Правило 180.17)

Всички промени в правилника са маркирани с наблягане на съответния текст. Това включва и публицистични ремонти, като слагането на към този момент съществували текстове под друга номерация или преместването им в друго Правило.

За първи път Състезателните Правила са завършени по нов метод. В тях с изключение на самите Технически Правила са включени и мнения (в зелен цвят), които разясняват или поясняват Правилата, или предлагат способи на работа, с цел да може да се реализира още по-голяма стандартизация в съдийството и организацията на надпревари по лека атлетика.

В навечерието на новия зимен атлетически сезон управлението на Съдийската комисия при БФЛА моли всички спортисти, треньори или други ангажирани със спорта лица, да се срещнат с българското издание на Състезателните Правила на IAAF за 2018-2019 година
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР