Съдийската комисия на БФС взе решение да спре правата на

...
Съдийската комисия на БФС взе решение да спре правата на
Коментари Харесай

БФС спря правата на рефера, обвинен, че прибрал торбите с милионите от Хемус |

Съдийската комисия на БФС взе решение да спре правата на съдиите Борислав Колев (международен арбитър по футзал) и на брат му Иво Колев (международен помощник съдия) до привършване на процесуално-следствените дейности.

Преди ден в. 24 часа разкри, че името на крайния адресат на милиони левове в торби и чували от предплатените заплащания за автомагистрала Хемус са отишли при интернационалния рефер по футбол в зала Борислав Колев, който е някогашен данъчен. Пак съгласно информация на изданието брат му работи в една от най-големите строителни компании у нас.

Вчера стана ясно, че е задържан мъжът, обвинен като крайния адресат на милионите от противозаконни схеми при строителството на автомагистрала " Хемус ".

Липсващите 60 милиона лв., които са били отпуснати за градежа на Автомагистрала “Хемус “, най-после стигат до един елементарен човек, сподели зам.-шефът на ГДБОП Любомир Николов преди месец. При показване на схемата за злоупотреби вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че над 60 млн. лева от предплатено платените средства за градежа на лот 5 на Автомагистрала " Хемус " са преведени на кухи компании, а по-късно изтеглени в торби и чанти. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че част от средствата са били носени на незнаен, към оня миг, човек.

Мъжът е с букви Б. К., на 42 година Задържан е за пране на пари, осведоми в това време прокуратурата. Досъдебното произвеждане е формирано в изискванията на необходимост преди 4 дни от ГДБОП.

Прокуратурата твърди на база събраните доказателства, че Б.К. е взел участие в основаването на мрежа от компании, като " набирал и стимулирал " разнообразни хора да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от автомагистралата. Мъжът придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили пари и му ги давали.

Всичко това се случило 52 пъти от 18 юни до 8 септември. Така мъжът получил 53 060 861 лв..

Б.К. е арестуван с разпореждане на наблюдаващите прокурори за период до 72 часа. Предстои обвиняването да изиска непрекъснатия му арест от съда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР