Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отказа във вторник

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отказа във вторник
Коментари Харесай

ВСС държи на работа съдийка, която не желае да работи

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) отхвърли във вторник да одобри оставката на съдийката от Административен съд София-град Росица Бузова, която има 300 ненаписани каузи. Висш съдебен съвет ѝ даде период до края на годината да си свърши работата, макар доказателствата, че тя очевидно не желае да стори това.

Мнозинството в правосъдния съвет поддържа това решение с обяснението, че в случай че арбитър Бузова бъде освободена от системата, то другите съдии ще би трябвало да ѝ свършат работата. Срещу нея от месеци се води дисциплинарно произвеждане за забавените каузи.

Отношението на Висш съдебен съвет към арбитър Бузова е спорно. В средата на юли тази година тя бе отстранена за три месеца от работа поради формираната дисциплинарка. Това нямаше по какъв начин да помогне за изписването на делата, а и Бузова напряко подаде молба за освобождение от правосъдната система. На този декор Висш съдебен съвет към този момент желае да я задържи на работа, с цел да си напише делата, макар че тя желае да си тръгне.

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков изрази подозренията си, че Бузова ще си напише делата

" Изправени сме пред патова обстановка. Аз считам, че този сътрудник няма да си изпише актовете. Водил съм диалози с нея. Правихме графици, само че има неизписани каузи от 3-4 години, има ревизионни актове, които чакат резултат от 2012 година Аз персонално ще гласоподавам за тази оставка. Трябва да се откри баланс сред интереса на жителите и на правораздаването ", сподели арбитър Чолаков, представен от lex.bg. Той изясни, че Росица Бузова не върви на работа в съда, а получава известията си с нотариални предложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР