Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет все пак преназначи Лозан

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет все пак преназначи Лозан
Коментари Харесай

Лозан Панов все пак ще бъде съдия във ВАС

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет въпреки всичко преназначи Лозан Панов за арбитър във Върховния административен съд.

Това се случи през днешния ден на изключително съвещание, откакто през вчерашния ден колегията не събра болшинство, с цел да гласоподава заявката на Панов. Тогава седем кадровици поддържаха молбата му, а двама – представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков, бяха „ срещу “. Така не се събраха нужните осем гласа.

Днешното решение мина „ на косъм “. Магдалинчев и Кояджиков не участваха на съвещанието, въпреки по-рано да участваха в това на Пленума на Висш съдебен съвет. Главният секретар на Висш съдебен съвет Тихомир Димитров съобщи, че не може да открие Магдалинчев, а кабинетът на Кояджиков е заключен. Но в съвещанието се включиха Даниела Марчева и Вероника Имова, които по справедливи аргументи през вчерашния ден отсъстваха, оповестява правният портал lex.bg.

Така на ръба на кворума молбата на Панов да се върне на работа във Върховен административен съд беше задоволена. За нея гласоподаваха осемте присъстващи кадровици – Марчева, Имова, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска, Атанаска Дишева, Боян Новански, Стефан Гроздев и ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Така от 11 февруари Лозан Панов би трябвало да се върне във Върховен административен съд, където правораздаваше до 2015 година, когато беше определен за началник на Върховен касационен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР