Съдийката от окръжния съд в Плевен Владислава Цариградска е получила

...
Съдийката от окръжния съд в Плевен Владислава Цариградска е получила
Коментари Харесай

Съдия Цариградска твърди, че е получила заплахи от говорителя на Сарафов заради разкритията за Нотариуса

Съдийката от окръжния съд в Плевен Владислава Цариградска е получила през своя позната закани, отправени от ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата Веселин Иванов. Това сподели тя в.

Новината идва на фона на разкритията на Цариградска, свързани с проблема с убития Мартин Иванов – Нотариуса . Още през 2020 година тя, както и арбитър Цветко Лазаров описаха пред Висшия правосъден съвет (ВСС), че са били заплашвани от Нотариуса по отношение на обсъждани от тях каузи. Впоследствие съветът уведоми за случая персонално някогашния основен прокурор Иван Гешев , само че реакция на прокуратурата не последва.

Ситуацията се промени след гибелта на Нотариуса в края на януари.

След гибелта на Иванов Цариградска беше изслушана от Висш съдебен съвет и даде изявленията в редица медии.

„ Снощи в късните часове през обща позната, която сме имали с господин Веселин Иванов, аз получих предизвестие изтъквам, че би трябвало да се кротна „ Кажи на тая жена да се кротне “, сподели арбитър Цариградска.

Тя загатна, че сходни предизвестия Иванов е отправял и към някогашната министърка на опазването на здравето Асена Сербезова по време на рецесията, обвързвана с пандемията от COVID-19. През 2020 година, когато беше началник на съюза на фармацевтите, тя поради изявления по медиите. По-късно.

Цариградска напомни ролята на Веселин Иванов в сблъска сред някогашния основен прокурор Иван Гешев и изпълняващия функционалностите на основен прокурор сега Борислав Сарафов .

Иванов беше един от подателите на сигнали, поради които за пръв път се задейства механизмът за следствие на основния прокурор. Той е създател на " докладна информация " за " имотни покупко-продажби на близки и членове на фамилията " на Сарафов.

Иванов подаде този сигнал още преди уволнението на предходния основен прокурор Иван Гешев. След избора на Сарафов краткотрайно на този пост Иванов въпреки всичко остана да работи в пресцентъра.

В началото на февруари избраната от Висш съдебен съвет да проверява Сарафов за имотните покупко-продажби -, защото не е открила данни за закононарушение.

Веселин Ивано екссъветник на някогашната правосъдна министърка в кабинета „ Орешарски “ (2013 – 2014) Зинаида Златанова. По-късно той застава отпред на уеб страницата „ Правен свят “, а по-късно става шеф на телевизия BiT. Двете медии към този момент не съществуват.

Иванов от години е шеф на пресцентъра на прокуратурата.

Преди седмица арбитър Цариградска по проблема с Нотариуса. Тя приказва за таблоидни уеб сайтове, употребявани за очернянето ѝ във времето, в което е била сплашвана от Нотариуса. Тя беше обект на клеветническа акция от уеб страниците " Пик ", " Блиц " и " Уикенд " през 2019 и 2020 година

Тя изнесе и обществена информация от отчетите на Бюрото за надзор на СРС-тата, че през последните години такива разследващи начини са били употребявани над 150 пъти по отношение на магистрати, само че не е известно какво се е случило със събраните доказателства.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР