Съдията от Софийския районен съд Николай Урумов пее народни песни

...
Съдията от Софийския районен съд Николай Урумов пее народни песни
Коментари Харесай

Куриоз! Съдията, отменил гаранцията на Волен Сидеров, пее народни песни

Съдията от Софийския областен съд Николай Урумов пее национални песни и пуска осъществяванията си в негов канал в YouTube, видя HotArena.

Магистратът не вижда никакъв проблем даже да прибира бакшиши по сватби . Това излиза наяве от видео, споделено от самия Урумов, заяви профилираният уебсайт „ Правен свят “. Изпълнението на " Пиян бях, младоженка Петрано " е събрало над 114 000 гледания.
 

Деликатният миг в тази ситуация е, че малко преди самичък да разгласява видеото, на което се вижда по какъв начин чевръсто прибира банкнота от 50 лева в джоба си, Урумов към този момент е утвърден с решение на Висшия правосъден съвет за магистрат и е позволен за образование в Националния институт на правораздаването.

Според „ Правен свят “ действието на Николай Урумов може да се пояснява минимум като нарушаване на няколко от наредбите на Кодекса за етично държание на българските магистрати, съгласно който: " магистратът следва да извършва служебните си отговорности с преимущество пред всяка друга активност ", " с персоналното си държание и възприятие за отговорност в служебната и извънслужебната си активност магистратът би трябвало да дава образец за висок морал и честност ", " магистратът следва да се въздържа от всевъзможни дейности, които биха могли да компрометират достойнството му в специалността и обществото ". Какво, в случай че не компрометиране на магистратската специалност, е прибирането на бакшиш на женитба, който се явява нерегламентиран приход, а и надали е заявен пред способените към оня миг управляващи – данъчни органи и Сметна палата.

В имиджова обява от 2018 година арбитър Урумов споделя: " Преди 1 година ми се обади диджей и ми сподели, че младо семейство българи, което живее в Германия, се прибира в София да вдигне женитба. Каза ми, че желаят да пея на сватбата, без значение какъв брой хонорар ще желая. Отказах! ". Съдия Урумов показва още, че като магистрат може да пее на женитба единствено в случай че негов другар се ожени и той реши да го поздрави. " Една дума или деяние може да бъде изопачено по този начин, че да съсипе кариерата на магистрат. Нормално, у нас моралът е криворазбрана категория ", споделя съдията пред столичен вестник тогава. От други клипчета на Урумов, качени в канала, се вижда, че има дуети с националната певица Славка Калчева, които двамата записват за компанията " Пайнер " в интервала до края на 2016 година " Законът ни не разрешава да получаваме доходи от всяка друга специалност като се изключи преподавателската. Получава се по този начин, че влагам доста пари да запиша една ария, само че го върша за наслаждение ", твърди преди две години магистратът в свое изявление.

Името на арбитър Урумов нашумя обаче не като артист, а около негово решение, с което анулира паричната гаранции на водача на " Атака " Волен Сидеров, който бе санкциониран с 50 000 лв. поради нарушение на ограниченията, въведени в изключителното състояние поради болестта от ковид.

Мотивите на Урумов " да спести " на Сидеров 50 000 лева за гаранция звучат по-скоро политически и в огромна степен съответстват с позициите, които в последните седмици заемат съперниците на изключителното състояние. Това изяснява и сериозния отзив, който на пръв взор рутинното определение на районния арбитър срещна в медиите, свързани с политическия неолиберален план " Демократична България ". Изглежда, че Урумов се пробва да копира някогашни сътрудници, които откакто дълги години се употребиха с протекциите на кадровици, откакто ги изгубиха, започнаха да провокират кавги, а най-после станаха политици. Пример за това е някогашният ръководител на СРС Методи Лалов, в този момент общински консултант в София.

А странното събитие, че медии, част от които финансирани от " Америка за България " и даже от Конгреса на Съединени американски щати, се оказаха в състояние да бранят проруския политик Волен Сидеров, може би има и едно друго пояснение. Оказва се, че първите плахи стъпки на национален артист актуалният арбитър Николай Урумов прави точно в телевизия СКАТ, откъдето през далечната 2005 година потегли политическата кариера и на Сидеров, написа Телеграф.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР