Съдията от Софийския градски съд, на когото е разпределено делото

...
Съдията от Софийския градски съд, на когото е разпределено делото
Коментари Харесай

Отвод по делото срещу прокурора, уличен като защитник на Иван Гешев

Съдията от Софийския градски съд, на който е разпределено делото против прокурора от Софийската районна прокуратурата Константин Сулев, си е направил отказ по делото. Оттеглянето си той стимулирал с персонално другарство с прокурора.

Сулев бе пратен на съд по обвиняване за длъжностно закононарушение. Според прокуратурата той се опитал да защищити Иван Гешев, до момента в който бил основен прокурор и негов шеф, и в това време да навреди на някогашния следовател Петьо Петров-Пепи Еврото, който сега се укрива от правораздаването и е в неопределеност.

Според обвиняването от 30 май до 1 юни м.г. Сулев нарушил и не извършил служебните си отговорности, с цел да набави полза за Гешев, като не позволил да бъде изнесена информация против него в медиите, за да навреди на Пепи Еврото и на Кристиян Христов. Последниятнашумя около аферата „ Осемте джуджета “, носеща името на ресторанта, стопанисван от Пепи Еврото и станал знак на обвързаностите на правосъдната власт с кръговете на въздействие. През юни м.г. Христов бе задържан минути преди да даде авансово оповестена конференция, в която обещаваше да разкрие активността на Пепи Еврото и някогашната му към този момент брачна половинка Любена Павлова, с която шумно се разделиха.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР