Съдията от Окръжен съд - Ловеч Иван Иванов е бил

...
Съдията от Окръжен съд - Ловеч Иван Иванов е бил
Коментари Харесай

Съдия е бил задържан за 24 часа след гонка

Съдията от Окръжен съд - Ловеч Иван Иванов е бил арестуван за 24 часа, откакто не се е подчинил на полицейско предписание при започване на октомври, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, представена от " Правен свят ".

Полицията се е пробвала да ревизира джипа, в който е бил Иванов поради подозрения, че в региона на село Бохот, Плевенско евентуално се прави противозаконен нощен лов. В джипа са открити две пушки, 119 патрона, две гилзи и черна маска.

Джипът се е движил в кръг, със загасени фарове, само че включен военен фар. Шофьорът отказал да спре и почнало гонене, при което служителите на реда изстреляли 8 стоп патрона, а по-късно стреляли с бойни патрони по гумите на джипа.

Версията на съдията и на спътника му е, че са се разхождали със заредени пушки в 23 часа и са се изгубили.

В последна сметка джипът стопира, като с изключение на Иванов е имало и различен мъж в колата, който също е бил арестуван. Той е престъпно проявеният Васил Василев. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов е уведомил основния прокурор Сотир Цацаров, който на идващия ден е изпратил в Плевен обвинител и двама следователи от спецзвеното " Антикорупция ".

" Разследват се още три вероятни закононарушения, за които все още няма задоволителни доказателства за покачване на обвинявания. Но вследствие на процесуално-следствените дейности и след готовите експертизи ще предприемем и идващите си действия’’, съобщи още Арнаудова.

Първото закононарушение, което се проверява, е неспазване на нужните ограничения за сигурност при боравене с огнестрелно оръжие от страна на лидера на автомобила, който е легален притежател и на двете пушки, открити в джипа. Второто е по член 322 – за това, че съдията не е попречил на явно извършващото се тежко закононарушение без особени усложнения или заплаха за здравето и живота му. Събират се доказателства и за държане на нелегално огнестрелно оръжие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР