Съдията ограби труда на момчетата. Подаваме жалба срещу съдийството. Ако

...
Съдията ограби труда на момчетата. Подаваме жалба срещу съдийството. Ако
Коментари Харесай

Броят на жалбите срещу съдийството в българския футбол бележи притеснителен скок

Съдията ограби труда на момчетата. Подаваме тъжба против съдийството. " Ако сте обожател на българския футбол, евентуално постоянно чувате тези думи в изявленията след мачовете в Първа лига.

Последният случай е обвързван с дуела сред " Лудогорец " и ЦСКА, в който алените оповестиха, че подават тъжба, въпреки да завоюваха с 2:1 в Разград.

В общия случай загубите на терена се преглъщат мъчно от играчи и ръководители и тежестта " пада " върху съдиите. Всъщност се оказва, че сред заканите за дейности и делата има огромна разлика.

Справка от съдийската комисия към БФС за " Дневник " демонстрира, че действително подадените тъжби против съдийството след мачове в елита на българския футбол във всеки един от последните четири сезона се броят на пръстите на двете ръце.

Притеснителен обаче е внезапният скок този сезон. Ако от 2014-15 до 2016-17 са били общо по пет или шест на година (средно по една тъжба на шест-седем кръга), то този сезон единствено до 11-ия кръг (когато е направена справката) са били шест.

В търсене на правдивост

Правилникът гласи, че в случай че един клуб е неудовлетворен от съдийството, в границите на един час след края на срещата би трябвало да съобщи желанието си да подаде тъжба, изясни ръководителя на съдийската комисия Петър Петров пред " Дневник ". След това има три работни дни, в които да подаде публично жалбата и да заплати таксата, която за Първа лига е 500 лв..

Жалбата би трябвало да е съпроводена от детайлно разказан видеоматериал със противоречивите моменти. Следва едноседмичен период, в който комисията заседава и се произнася.

До 11-ия кръг в елитната дивизия са били постъпили общо девет поръчки, само че действително подадените тъжби са шест.

Според Петров клубовете приказват намерено след мачовете, че ще подадат тъжба, най-много с цел да създадат " психическа и медийна офанзива ". Той съобщи, че желае смяна и от идващия сезон едночасовият период да отпадне и да остане само времето за действително подаване на тъжба. " Това е повече популизъм ", счита шефът на футболните съдии.

Клубовете се жалват, керванът...

За последните три години най-вече тъжби са постъпили от клубове, играли против " Лудогорец " (4) и " Ботев " (3). След това се подреждат ЦСКА и " Левски ".с по две. За това време най-вече тъжби са подадени от " Берое " - четири, а " Черно море " е втори с три. Доста деен се оказва новакът " Септември ", който дотук през сезона е подал две тъжби.

Петров е угрижен поради внезапния скок на броя подадени тъжби през актуалното състезание. " Естествено, че съм обезпокоен. Това ми е трети сезон отпред на съдийската комисия. Направихме съкращения и промени и някои от тези, които останаха, имат едва показване. "

Шефът на съдиите си изяснява грешките с липса на качества. " Затова се освобождаваме от такива съдии ", уточни той. И даде за образец наложените санкции на реферите след мачовете " Верея " - " Левски " и " Черно море " - " Септември ".

" В последните кръгове няма такива неточности, значи съдиите се оправят ", добави той. По думите му " тъжба се подава, когато грешките въздействат на крайния резултат " и дава да се разбере, че недоволството на ЦСКА след мача с " Лудогорец " " го няма на никое място ", тъй като алените са спечелили.

От " Българска войска " желаеха наказване на съдията Драгомир Драганов и екипа му, тъй като " всички видяха, че те ощетиха нашия клуб ". Основните искания на ЦСКА бяха за изгонването на голмайстора Фернандо Каранга и за неотсъдена дузпа против Кевин Меркадо.

Петров счита втория жълт картон на бразилския нападател за обективен. " Според инструкциите на УЕФА, когато ръката се употребява като инструмент, това е жълт картон ", съобщи шефът на съдиите.

Казусът с мача в Разград остава един от многото. По-важното, което би трябвало да е сигнална лампа за съдийската комисия, е, че този сезон разликата сред заканите за подаване на тъжби и действителното подаване на тъжби се стопява и броят на недоволните пораства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР