Съдията, който трябваше да разгледа жалбите срещу наложените от прокуратурата

...
Съдията, който трябваше да разгледа жалбите срещу наложените от прокуратурата
Коментари Харесай

Съдията по мерките на двама от обвиняемите от Нексо си направи отвод

Съдията, който трябваше да прегледа жалбите против наложените от прокуратурата парични гаранции от по 1 млн. лв. на двама от обвинените по следствието против криптоплатформата " Нексо " (Nexo), си направи отказ, оповестиха от Софийския градски съд.

Причините са изявления в медиите, които съдържат изказвания, неотговарящи на действителността и внушения по отношение на безпристрастността на съда, показват от Софийски градски съд.

Предстои още през днешния ден да бъде избран нов арбитър, който да прегледа и да се произнесе по жалбите в закрито правосъдно съвещание. Те бяха импортирани на 20 януари.

Четирима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконна група за изпиране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и банкова активност без лиценз по отношение на следствието против криптоплатформата Nexo. На двама от тях - основния управител Траян Николов и оперативния шеф на компанията Калин Методиев, бе наложена парична гаранция от един милион лв.. Те апелират мярката в съда. Другите двама обвинени - Антони Тренчев и Коста Кънчев, са оповестени за търсене.

Преди дни депутатите одобриха единомислещо основаването на краткотрайна парламентарна комисия по проблема " Nexo ". Тя би трябвало да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и Nexo Capital и обвързваните с тях лица, по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането от тях на политически партии и други юридически лица в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР