Съдията докладчик по делото срещу Атанас Червенков Магдалена Маркова реши

...
Съдията докладчик по делото срещу Атанас Червенков Магдалена Маркова реши
Коментари Харесай

И съдията се отказа от делото срещу Райфъла

Съдията докладчик по делото против Атанас Червенков Магдалена Маркова реши да си направи самоотвод. Причината е многократното гледище на прокурорите от окръжна прокуратура Атанас Янков и Албена Георгиева за отказ на целия правосъден състав.

Припомняме, че на съвещанието предходната седмица двамата представители на държавното обвиняване демонстративно напуснаха залата, откакто не им беше предоставено правото да желаят отводи.

Те дойдоха на днешното съвещание и с нови сили и хъс още веднъж желаеха отказ на целия правосъден състав, като ги упрекнаха в липса на безпристрастност: „ От страна на съда бяха обективирани редица произнасяния и дейности, поставящи под основателно подозрение обективността на този правосъден състав “, смели съобщи пред присъстващите в правосъдната зала прокурор Янков.

По лицето му се четеше очевидно неодобрение, граничещо с гняв. Той се беше подготвил добре и изнесе близо 40-минутна тирада, с която целеше да обоснове настояването си за отказ на целия правосъден състав. Не пропусна да подчертае, че съдиите са били подчертали на името му, а не на длъжността му, и че обвинителният акт не е трябвало да бъде връщан на обвинителите за ремонти.

Райфъла не отстъпи и  отговори с тежки обиди. Той назова казаното от прокурора „ бълбочи и неистини “. Според него прокурорите целели да изплашен правосъдния състав, като го обвинят в пристрастност пред медиите, които участваха на съвещанието.

Така в случай че мярката му бъде променена в по-лека, незабавно би могла да се потвърди и „ вменената “ пристрастност. „ Възмутен съм от безпардонното и надменно отношение и прокурорския произвол, който е вероятен единствено в Пловдив и обастта “, съобщи сърдит Червенков.

След всички словесни плесници, които се изляха в залата, съдията докладчик Магдалена Маркова не видя различен излаз от обстановката, с изключение на да си направи самоотвод, макар че съгласно думите ѝ не е дала съображение да се счита, че не е съумяла да внуши нужното доверие в обществото и страните.

Съдебният състав ще се произнесе по настояването ѝ за самоотвод в 14 часа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР