Съдия във Вашингтон снощи временно блокира изпълнителната заповед на президента

...
Съдия във Вашингтон снощи временно блокира изпълнителната заповед на президента
Коментари Харесай

Съдът блокира забраната на Тръмп за сваляне на ТикТок

Съдия във Вашингтон нощес краткотрайно блокира изпълнителната заповед на президента Доналд Тръмп, която не разрешава свалянето на китайското приложение за къси видеа ТикТок (TikTok) в Съединени американски щати от 23.59 ч. локално време през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

Съдията от районния съд Карл Никълс, номиниран от президента Доналд Тръмп, и работещ в съда от предходната година, съобщи в малко разпореждане, че издава предварителна заповед, с цел да предотврати влизането в действие на възбраната за свалянето на приложението ТикТок.

Никълс удовлетвори желае на китайската компания, само че отхвърли " към дадения миг " да блокира други ограничавания на американското министерство на търговията върху работата на приложението в страната, които следва да влязат в действие на 12 ноември.

ТикТок предизвести, че в случай че рестриктивните мерки влязат в действие, те биха създали приложението неизползваемо в Америка.

Според заповедта на Тръмп би трябвало да се спре разпространяването на това приложение, както и на УиЧат (WeChat), техни ъпдейти и свързани с тях кодове посредством американски магазини за мобилни приложения. Не се позволява също по този начин превеждането на парични суми посредством УиЧат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР