Съдия в САЩ се съгласи със съществуването на утежняващи вината

...
Съдия в САЩ се съгласи със съществуването на утежняващи вината
Коментари Харесай

Съдия: Шовин е надхвърлил властта си, като е извършил ареста на Флойд с особена жестокост

Съдия в Съединени американски щати се съгласи със съществуването на утежняващи виновността условия по делото на някогашния служител на реда Дерек Шовин , който беше наказан за непредумишленото ликвидиране на чернокожия Джордж Флойд предишния май, осведоми ТАСС. Според магистратите, Шовин е надхвърлил властта си, като е направил ареста на с особена свирепост . По-конкретно, приказваме за обстоятелството, че някогашният служител на реда е държал афроамериканеца на земята даже откакто е изгубил схващане и не е дал признаци на живот, а също по този начин го е подложил на физически и психически напън .
В същото време, съдията признава, че Шовин е направил закононарушението като част от група лица в наличието на деца . Обвинението изиска съдията да обърне внимание на тези условия. Наличието на утежняващи виновността условия може да докара до обстоятелството, че Шовин ще бъде наказан на 25-ти юни, когато ще му бъде натрапен по-дълъг период на отнемане от независимост, в сравнение с се смяташе до момента. В същото време, съгласно специалисти, той към момента е малко евентуално да получи оптималната присъда от 40 години затвор .
 Съдят и другите някогашни служители на реда за гибелта на Джордж Флойд Съдят и другите някогашни служители на реда за гибелта на Джордж Флойд
След сигурните присъди на Дерек Шовин, останалите трима някогашни служители на реда в Минеаполис, които са били на място по време на гибелта на Джорд...
Припомняме, че процесът по делото на Шовин в съда стартира на 8-ми март. На 20-ти април правосъдните заседатели го признаха за отговорен по три точки, в това число ликвидиране от втора и трета степен. Защитата на някогашния служител на реда подаде тъжба с искане за преразглеждане на случая, като настоя, че обвиненият разчита на обективен развой заради необятно публикуваната досъдебна гласност на случая.
Както отбелязва Fox News, макар че Шовин е изправен пред оптимален период от 40 години затвор, специалистите считат, че най-вероятно той ще бъде оставен зад решетките за 12 до 30 години. Освен това, според законодателството на щата Минесота, за примерно държание той може да бъде освободен условно, откакто е изтърпял две трети от присъдата .
След гибелта на Флойд в Съединени американски щати се организираха всеобщи митинги, съпроводени от протести. За да възвърне спокойствието, Националната армия се причисли към локалните правоохранителни органи. В към 40 града, в това число Вашингтон и Ню Йорк, беше натрапен и вечерен час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР