Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е извършвал

...
Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е извършвал
Коментари Харесай

Съдия: Тръмп е извършвал измами, докато е изграждал империята си за недвижими имоти

Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е правил измами в продължение на години, до момента в който е изграждал империята за недвижими парцели, която го изстреля към славата и Белия дом, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдия Артър Енгорън, който се произнесе по гражданско дело, заведено от основната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, откри, че някогашният президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други институции, като са надценили доста активите на компанията и са преувеличили чистото положение на Тръмп в документите, употребявани при сключването на покупко-продажби и обезпечаването на финансиране.

Енгорън подреди да бъдат отнети някои от бизнес лицензите на Тръмп като наказване, което затруднява или прави невероятно осъществяването на бизнес в Ню Йорк, и съобщи, че ще продължи да разпорежда на самостоятелен наблюдаващ да следи активността на " Тръмп организейшън ".

В решението си арбитър Енгорън постановява, че Доналд Тръмп, който мечтае да си върне Белия дом през 2024 година, и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, изпълнителни вицепрезиденти на " Тръмп организейшън ", са " виновни " за " многократните нарушавания " на закона, съобщи Франс прес. Той добави, че документите, показани от основната прокурорка, " ясно " демонстрират " лъжливи оценки " от страна на Доналд Тръмп на активите на групата - безчет компании, вариращи от жилищни парцели до първокласни хотели и голф клубове.

Летиша Джеймс упреква милиардера републиканец и неговите деца, че са " надули " тези активи с милиарди долари, с цел да получат, наред с другото, по-изгодни заеми от банките в интервала 2011-2021 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР