Съдия в Джорджия постанови, че окръжният прокурор на окръг Фултън

...
Съдия в Джорджия постанови, че окръжният прокурор на окръг Фултън
Коментари Харесай

Съдията казва, че прокурорът Фани Уилис може да остане по делото Тръмп, трябва да се откаже от заместник

Съдия в Джорджия постанови, че окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис може да остане по делото за интервенция в изборите на някогашния президент Доналд Тръмп, само че единствено в случай че в профил заместител, с който е имала персонални връзки.

Въпросите за връзката на Уилис със специфичния прокурор Нейтън Уейд заплашиха да забавят – и евентуално да провалят – едно от четирите обособени наказателни каузи, пред които Тръмп сега е изправен в Съединените щати.

Въпреки това съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи откри, че връзката с Уейд не съставлява спор на ползи, който да я дисквалифицира от делото.

Въпреки това той сподели, че това основава „ тип на ирелевантност “, което ще се отрази отрицателно на екипа на прокуратурата. Той също по този начин го назова „ голяма “ неточност в преценката.

Той уточни обстоятелството, че офисът на Уилис би платил на Уейд за работата му като специфичен прокурор, както е общоприетата процедура. Въпреки че Макафи изрично отхвърли концепцията, че наемането на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР