Съдия Сергей Дячук, който разследва убийствата от Майдан-а в украинската

...
Съдия Сергей Дячук, който разследва убийствата от Майдан-а в украинската
Коментари Харесай

Нападнаха съдията, разследващ убийствата на Майдана

Съдия Сергей Дячук, който проверява убийствата от " Майдан " -а в украинската столица Киев през 2014 година, е бил атакуван от незнайно лице. Това заяви Съветът на съдиите от област Святошински, съобщи БГНЕС.
Диячук е бил атакуван от незнайно лице в петък вечерта близо до неговия дом. Нападателят е съумял да избяга от мястото на случая. Атаката е обвързвана с следствието ми за убийствата на Майдан, сподели Сергей Дячук.
Разследването стартира през месец май 2015 година и се води против петима членове на елитните украински полицейски елементи " Беркут ". Срещу тях е повдигнато обвиняване за непозволено потребление на оръжие, корист със служебното състояние, нелегално потребление на оръжие и осъществяване на терористично нахлуване на централния площад в Киев през 2014 година.
20 февруари, 2014 година беше най-кървавият ден от митингите на киевския Майдан. Според формалните данни, единствено на този ден на улица " Институтская " са починали над 30 души. Задържани бяха 12 членове на към този момент разпуснатите специфични елементи " Беркут ", които бяха показани като съществени виновници за кръвопролитията. По-късно стана ясно, че опозиционерите на ул. " Институтская " са обстрелвани освен от държавните здания, само че и откъм хотел " Украйна ", намиращ се в тила им. Появиха се теории, че това е станало по съветска поръчка - снайперисти са стреляли по определени цели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР