Съдия позволява на Smartmatic да разшири делото за клевета на изборите през 2020 г. срещу Newsmax

...
Съдия от Делауеър отхвърли в сряда опита на Newsmax да
Коментари Харесай

Съдия от Делауеър отхвърли в сряда опита на Newsmax да отхвърли част от дело за клевета, заведено от компанията за изборни технологии Smartmatic срещу дясната мрежа.

Smartmatic съди Newsmax, след като мрежата многократно излъчи неверни твърдения за изборите през 2020 г. - по-специално лъжата, че софтуерът на компанията е участвал в международен заговор за фалшифициране на президентските избори срещу Доналд Тръмп. По-късно компанията актуализира своя иск, за да добави 26 допълнителни примера за предполагаема клевета, твърдейки, че е открила новия материал по време на процеса на откриване, когато Newsmax предаде „стотици часове“ излъчвания.

Newsmax, по-малка про-Тръмп мрежа, отрича обвиненията.

Решението от сряда на съдията от Върховния съд на Делауеър Ерик Дейвис означава, че тези допълнителни твърдения ще останат в делото, което е удар за Newsmax.

Делото е само едно от няколкото висящи дела за клевета, свързани с изборните лъжи на Тръмп.

Smartmatic също съди Fox News за 2,7 милиарда долара заради излъчването на неоснователни конспиративни теории от дясната мрежа около изборите през 2020 г. Dominion Voting Systems, друга технологична компания за гласуване, която уреди дело за клевета срещу Fox News за исторически $787 милиона, също съди Newsmax за неверните твърдения.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР