Райън Маккейб осъден на доживотен затвор за убийството на Лиъм Малоуни при нападение с нож в Единбург

...
Съдия от Върховния съд в Единбург каза на Маккейб, че
Коментари Харесай

Съдия от Върховния съд в Единбург каза на Маккейб, че тримата сина на жертвата му и семейството му са претърпели „опустошителна загуба“.

< p>Лорд Скот каза: „Майка му обясни защо се чувства неспособна да излиза вече сама.

„Баща му описа, че все още е виждал Лиъм Малоуни в задната част на колата си, докато го е карал до болница в за съжаление неуспешен опит да спаси живота му.

„Сестра му страда от пристъпи на паника и се бори да заспи.

„Ясно е, че е имало значително и трайно въздействие върху г-н Семейството на Малоуни."

Колоездачът и триатлонист Струан Прайд вкаран в затвора за изнасилване на пияна жена в Единбург

Уличната атака се случи в Нидрие района на Единбург на 5 май 2022 г.

Съдът чу, че г-н Малоуни е бил намушкан два пъти във врата, прекъсвайки югуларна вена, и е починал в болница от кръвен съсирек след спешна операция.

Съдията каза, че по време на по-ранния процес на Маккейб изглежда се е опитал да дискредитира характера на г-н Малоуни в опит да извини собственото си поведение.

Съдът разбра, че е имало кавга между двамата мъже и Г-н Малоуни имаше брадва, с която замахна към Маккейб и го удари по ръката.

След това г-н Малоуни беше намушкан.

Прочетете повече от Sky News:
Експертът по крокодили признава сексуално малтретиране и убиване на десетки кучета
Осъден на смърт затворник се бие като „субект на тест“ за нов метод на екзекуция

Съдът чу, че преди нападението жертвата според съобщенията е говорила, че е направила нещо на един на дъщерите на Маккейб, което го ядоса.

Маккейб прие, че е излязъл въоръжен с острието, но твърди, че това е „огромно, огромно съжаление“.

Той твърди, че е замислено като „възпиращ фактор“ и той нямаше намерение да го използва.

Маккейб отрече да е убил г-н Малоуни, но беше признат за виновен от жури след процес миналия месец. Той беше осъден в понеделник.

Лорд Скот каза: „Записите от видеонаблюдение показаха как крачите бързо към г-н Малоуни, докато изваждате голям нож по начин, който не е в съответствие с твърдението ви, че просто сте реагирали на това, което е направил. "

Съдията отбеляза здравословните проблеми на Маккейб, проблемите с психичното здраве и травмата, която според съобщенията той е претърпял като дете.

Но добави: "Въпреки това, сега сте мъж на 49 и изцяло отговорен за собственото си поведение и объркващите решения, които сте взели, за да станете въвлечени в сериозно и сега фатално престъпление, когато вече сте прехвърлили 40-те си години. с оръжие през 2020 г.

Лорд Скот каза: „Тази присъда със сигурност влошава сериозността на днешната ви ситуация.

„Този ​​случай ви предложи предупреждение относно реакцията ви на явни или възприети заплахи към членове на вашето семейство. Това е предупреждение, на което не сте обърнали внимание."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР