Съдия от щатски съд в американския щат Юта блокира влизането

...
Съдия от щатски съд в американския щат Юта блокира влизането
Коментари Харесай

Съдия от Юта блокира новата радикална щатска забрана за абортите

Съдия от щатски съд в американския щат Юта блокира влизането в действие на радикалната нова възбрана за абортите там, откакто Върховният съд реши предишния месец да отстрани близо 50-годишното конституционно право на аборт в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Съдия Андрю Стоун от Третия областен съд в Солт Лейк Сити постанови в правосъдно съвещание, че възбраната на абортите на всеки стадий от бременността не може да влезе в действие, до момента в който искът на неправителствената организация "Планирано родителство " към момента се преглежда в съда.
Одобрявате ли по-строги закони по отношение на абортите?--> Да, изцяло утвърждавам по-строги закони по отношение на абортитеТрябва да има цялостна възбрана на абортитеТрябва да има регулации, само че да не бъдат доста строгиНе, дамите би трябвало да вземат решение сами за тялото сиНе, тъй като отново ще има аборти, само че няма да бъдат безопасниНямам мнениеРезултати
Само преди два дни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американските жители, които не са съгласни с решението на Върховния съд, с което бяха анулирани конституционните гаранции за правото на аборт, да продължат митингите си.

"Продължавайте да протестирате и да изразявате гледната си точка. Това е в действителност извънредно значимо ", сподели Байдън, представен от пресцентъра на Белия дом. Президентът отговори на въпрос какво ще каже на участниците в всеобщата проява, която се организира пред постройката на американската администрация предходния ден.

В края на юни Върховният съд в Съединени американски щати взе историческо решение, с което анулира знаково решение от 1973 година по делото "Роу против Уейд " и постанови, че щатите още веднъж ще имат правото да не разрешават абортите.

Мнозинството консервативни съдии споделиха, че американската конституция не пази правото на аборт на дамите и вместо това оставя тези решения в ръцете на законодателите на щатско равнище. Решението бележи най-значителното ограничение на към този момент открити конституционни права в историята на съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР