Съдия от САЩ обяви за допустим иск на медийния предприемач

...
Съдия от САЩ обяви за допустим иск на медийния предприемач
Коментари Харесай

Съдят McDonald's за расова дискриминация

Съдия от Съединени американски щати разгласи за позволен иск на медийния бизнесмен Байрън Алън на стойност 10 милиарда $, в който веригата за бързо хранене е упрекната в " расови стандарти ", защото не популяризира в медии, благосъстоятелност на чернокожи.

В решението си окръжният арбитър на Съединени американски щати Фернандо Олгин в Лос Анджелис съобщи, че Алън може да се опита да потвърди, че McDonald " s е нарушил федералните и калифорнийските закони за гражданските права, като е отхвърлил неговите мрежи като несъответствуващи за " по-голямата част " от рекламните си контракти.

Алън упрекна McDonald " s, че неговите компанни Entertainment Studios Networks Inc и Weather Group LLC, която има Weather Channel, са принизени до " афроамериканско равнище " с очакван доста по-малък рекламен бюджет, лишавайки ги от десетки милиони долари годишни доходи.

Макар да не се произнася всъщност, Олгин цитира изказвания, че Entertainment Studios от основаването си през 2009 година неведнъж и безрезултатно се е опитвала да получи контракт от McDonald " s, чиято " расистка " корпоративна просвета е навредила на фирмите на Алън.

" Взети дружно и тълкувани в светлината, която е най-благоприятна за ищците, те са изтъкнали задоволително обстоятелства, с цел да поддържат изказване за умишлена дискриминация ", написа Олгин.

В изказване през днешния ден юристът на McDonald " s Лорета Линч сподели, че основаната в Чикаго компания преглежда желае като " подобен за приходите, а не за расата ", и има вяра, че доказателствата ще покажат, че не е имало дискриминация.

" Неоснователните изказвания на ищците пренебрегват както законните бизнес аргументи на McDonald " s да не влага повече в тези канали, по този начин и дългогодишните бизнес връзки на компанията с доста други сътрудници, притежаващи разнородни артикули ", сподели тя.

В изказването си Алън съобщи, че делото е " за икономическото включване на предприятията, притежавани от афроамериканци, в стопанската система на Съединени американски щати. McDonald " s печели милиарди от афроамериканските консуматори и не дава съвсем нищо назад ".

В желае се споделя, че чернокожите съставляват 40% от клиентите на веригата за бързо хранене, само че McDonald " s е похарчила едвам 0,3% от рекламния си бюджет от 1,6 милиарда $ в Съединени американски щати през 2019 година за медии, благосъстоятелност на чернокожи. През май 2021 година Макдоналдс се ангажира да усили националните разноски за реклама с медии, притежавани от чернокожи, от 2% на 5% до 2024 г./БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР