Съдия Мирослава Тодорова, чиито данни бяха публикувани на сайта на

...
Съдия Мирослава Тодорова, чиито данни бяха публикувани на сайта на
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС изслуша съдия Мирослава Тодорова за файла Не се чисти!!!!!

Съдия Мирослава Тодорова, чиито данни бяха оповестени на уеб страницата на Инспектората на Висшия правосъден съвет (ВСС), през днешния ден беше изслушана от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Това стана по предложение на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В специфична декларация правосъдните кадровици показаха възмущението си от случилото се.

Освен данните на някогашния ръководител на Съюза на съдиите в България, с часове на уеб страницата на Инспектората престояха данни на нейния брачен партньор и на малолетния ѝ наследник. Това стана посредством публикуването на магистратската ѝ имуществена декларация, а файлът с данните беше озаглавен "Мирослава Тодорова...не се чисти!!!!! ".

От органа, който следи за интегритета на магистратите, обясниха, че е позволена техническа неточност, извиниха се на съдията и на фамилията ѝ и дадоха обещание да търсят виновния.

"От позиция на криминологията не би трябвало да споделяме какъв брой ни е боязън, само че мога да кажа, че съм афектирана. Това е унизително – да поставяме старания, да попълняме заявления, да съблюдаваме периоди, а най-после никой да не постави старания да не разгласяват данни, които не би трябвало ", сподели пред правосъдните кадровици Мирослава Тодорова, които дефинираха случилото се като "посегателство против неприкосновеността и независимостта ѝ ".

За да бъде чуто и обяснението на Съдебния инспекторат, на съвещанието беше поканена и основният правосъден контрольор, само че се оказа, че Теодора Точкова е в отпуск, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР