Съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд освободи срещу подписка

...
Съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд освободи срещу подписка
Коментари Харесай

Софийски градски съд пусна на свобода обвинения за убийството в Борисовата градина. Защо Йоан Матев не можело да се седи повече на топло

Съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд освободи против подписка Йоан Матев, който е обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Мотивът е, че при осъществяване на закононарушението, той е бил малолетен, заради което може да бъде осъден със затвор от 5 до 12 години.

От претекста на съдийката стана ясно, че при наказване, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение „задържане под стража“ не може да продължава повече от 8 месеца. По думите на арбитър Мумджиева, знаейки това, прокуратурата е трябвало да форсира работата си.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста незабавно, защото решението на Софийски градски съд предстои на обжалване и митинг пред Софийски апелативен съд. Делото е планувано за 14 ноември.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова заяви, че прокуратурата ще стачкува решението на Софийски градски съд. От там връчиха в правосъдната зала призовка на отбраната на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, защото досега това не е можело да стане. Въпреки че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката. Това затруднявало следствието и приключването на делото.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР