Съдия Елизабета Кралева от Окръжен съд-Монтана изнесе пред възпитаници от

...
Съдия Елизабета Кралева от Окръжен съд-Монтана изнесе пред възпитаници от
Коментари Харесай

Съдия от Монтана запозна ученици със структурата и дейността на съдебната власт /снимки/

Съдия Елизабета Кралева от Окръжен съд-Монтана изнесе пред ученици от Природо-математическа профилирана гимназия „ Св. Климент Охридски “ лекция по Образователна стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.
В зала № 5 на Съдебна палата-Монтана арбитър Кралева срещна учениците от 10 клас с учител Цветелина Цветкова с разделянето на управляващите в Република България съгласно Конституцията, с историята на правосъдната система в страната и им обясни структурата и функционалностите на правосъдната власт. Учениците демонстрираха интерес към изискванията за упражняване на специалността „ арбитър “ и качествата, които би трябвало да имат магистратите. Те зададоха въпроси за забавни каузи и проблеми от практиката на съдията-лектор. В края на лекцията възпитаниците на ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ се снимаха с тогите на арбитър и прокурор и поддържаха предлагането на Окръжен съд-Монтана да приготвят привиден правосъден развой, посредством който от близо да се срещнат с активността на съдии, прокурори и юристи, с използването на законите и отбраната правата на жителите.
Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ се организира от 2016 година по съглашение за съдействие сред Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката. Целта ѝ е да обогати познанията на учениците за статута, структурата и функционалностите на правосъдната власт в Република България, да образува правна просветеност и просвета, да спомогне за предварителната защита на детското принуждение и да увеличи степента на спазването на законите, както и доверието към правосъдната власт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР